Menu
 

Analīzes apliecina Ķekavas avota ūdens kvalitāti

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Pēc Ķekavas novada pašvaldības Īpašumu pārvaldes pasūtījuma SIA “Vides audits” laboratorija veikusi ūdens analīzes iedzīvotāju iecienītajā Ķekavas avotā, kas atrodas Ķekavas centrā pie autoceļa A7. Kā vēsta pašvaldībā, analīzes apliecina, ka ūdens kvalitāte ir teicama, tomēr novada dome aicina iedzīvotājus to lietot pārtikā tikai pēc novārīšanas.

Saskaņā ar testēšanas pārskatu rezultātiem, pēc paraugu ķīmiskā sastāva noteikšanas, konstatēts, ka ūdens ir nedaudz sārmains, ciets, bez krāsainības un duļķainības, nesatur amonija jonus, bez garšas un smaržas, praktiski nesatur dzelzi, mangānu un sulfātjonus, nesatur Escherichia coli baktērijas un koliformas.

Novada dome norāda, ka Ķekavas avots nav oficiālas pašvaldības dzeramā ūdens ņemšanas vieta, un pašvaldības speciālisti atgādina, ka ūdens pilnīgi droši lietojams pārtikā tikai pēc novārīšanas.

1 komentārs

  • Vija
    Vija Trešdiena, 07 Jūlijs 2021 13:19 Komentāra saite

    tiesi ta un ari Katlakalna kapu apkaimes sanitaras zonas pastavigajiem iedzivotajiem ir tikpat augstu kvalitativs gruntsudens, bet no dzilurbumiem gan nak fekaliju smaka.

    Paziņot
Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.