Menu
 

Iniciatīva "Tīri.Labi." sniedz atbalstu bezatkritumu iniciatīvām Salaspilī

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - facebook.com/TiriLabi Ilustrācija - facebook.com/TiriLabi

Pasludināti rezultāti iniciatīvas "Tīri.Labi." rīkotajam projektu konkursam Salaspils novadā. Projektu konkurss veidots, turpinot "Tīri.Labi." iesāktās aktivitātes bezatkritumu dzīvesveida popularizēšanai Latvijas pilsētās.

Kā informēja projekta īstenotāji, Salaspils novadā granti piešķirti projektiem, kas vērš uzmanību uz resursu atkārtotu izmantošanu un bioloģisko atkritumu pārstrādi. Ar "Tīri.Labi." atbalstu Salaspils Nacionālajā botāniskajā dārzā tiek plānots izvietot īpaši dizainētas šķirojamās atkritumu tvertnes, kas pieejamas parka apmeklētājiem. Papildus plānota aktivitāte, kur, atkārtoti izmantojot dažādus materiālus, tikts veidoti putnu biedēkļi, ko izvietos, lai aizsargātu parka ķiršu dārzu.

Atbalstot uzņēmuma “Balts uz Melna” projektu, botāniskajā dārzā izvietos gaismas instalācijas, kas gatavotas no savāktajām PET pudelēm. Šie objekti un putnu biedēkļi atgādinās apmeklētājiem par materiālu pārstrādi un atkārtotu izmantošanu, kā arī to ietekmi uz vidi.

Finansiālu atbalstu saņems arī mājražošanas un lauku tūrisma uzņēmums Doles salā “Doles tējas”, kas projektu konkursā saņemto finansējumu izmantos, lai ieviestu bioatkritumu kompostēšanu, kompostu tālāk lietojot augsnes uzlabošanai zāļu tēju un ārstniecības augu dārzā.

Līdz ar grantu konkursa izsludināšanu iniciatīva "Tīri.Labi." uzsāka aktīvu sadarbību ar Salaspils pašvaldību, lai ieviestu bezatkritumu dzīvesveida principus pašvaldību un to iedzīvotāju ikdienā. Pašvaldība ir apņēmusies attīstīt pilsētu infrastruktūru un pakalpojumus, lai iedzīvotāji un pilsētu viesi varētu samazināt atkritumu apjomu, kā arī atbalstīt iedzīvotāju prakses un kopienu iniciatīvas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.