Menu
 

Seši ieteikumi, kā panākt drošu un efektīvu hibrīddarbu

  • Autors:  “Kaspersky” eksperti
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Hibrīddarbam ir gan plusi, gan mīnusi. Daudziem darbiniekiem ir grūti pārslēgties starp strādāšanu mājās un birojā, bet daži saskaras ar tehniskām problēmām vēl pirms uzņēmuma un personiskās informācijas drošības jautājumu risināšanas. “Kaspersky” eksperti sniedz sešus padomus, kā apvienot darbu no mājām un birojā, neapdraudot produktivitāti vai konfidenciālus datus.

Darba apstākļiem ir nozīme

Apdomājiet, kurus uzdevumus kādā vidē var paveikt labāk. Piemēram, birojs var atvieglot klātienes sarunas un sapulces, savukārt mājas var būt labāka izvēle uzdevumiem, kam nepieciešama koncentrēšanās.

Faktori, kas novērš uzmanību, ir visur. Katrs birojs ir citāds, bet tajā ir jābūt kaut kāda veida patvērumam. Padoms tiem, kas strādā mājas birojā: centieties izmantot atsevišķu kabinetu vai atvēlēt birojam nomaļu stūrīti. Lai samazinātu ārējo ietekmi, izmantojiet trokšņu slāpēšanas lietotni, ausu aizbāžņus vai baltā trokšņa ģeneratoru.

Padomājiet par savu veselību

Mājās daudziem var būt grūti pārtraukt strādāt pēc oficiālās darba dienas beigām, savukārt virsstundas var izraisīt bezmiegu, galvassāpes un citas nevēlamas sekas. Emocionālās izdegšanas sindroms, kas arī ir pārpūles sekas, var vispār padarīt gandrīz strādāt nespējīgu. Neatkarīgi no tā, vai strādājat birojā vai mājās, centieties katru dienu pabeigt darbu vienā un tajā pašā laikā.

Darbam piemērots apģērbs var atvieglot koncentrēšanos uz darba uzdevumiem. Kopumā, jo vairāk nošķirat mājas un darba nodarbes, jo vairāk spēsit iedziļināties abās, pat ja strādājat no mājām.

Fizisko datu drošība

Darba — klēpjdatora, datņu, zibatmiņu — transportēšana starp biroju un mājām var pakļaut uzņēmuma datus briesmām neuzmanības vai pat zādzības dēļ.

Ja iespējams, mājas birojā izmantojiet vienu ierīci, bet faktiskajā birojā — citu. Ja klēpjdators tomēr ir jāpārvadā sabiedriskajā transportā, izvēlieties izturīgu somu ar slēdzenēm un slēptiem rāvējslēdzējiem.

Klēpjdatora somā nekādā ziņā nedrīkst atrasties piezīmju grāmatiņa, kurā pierakstītas paroles. Izmantojiet paroļu pārvaldnieku gan spēcīgu paroļu izveidei, gan to pārvaldībai.

Pievērsiet uzmanību digitālo datu drošībai

Ja ierīces ir jānēsā līdzi, ņemiet vērā risku tās zaudēt un sagatavojieties tam. Šifrējiet konfidenciālus datus, lai tos aizsargātu. Var izmantot operētājsistēmas noklusējuma rīkus, piemēram, “BitLocker” operētājsistēmā “Windows” un “FileVault” operētājsistēmā macOS, vai arī trešu personu rīkus, ja uzņēmums to atļauj.

Alternatīvi pilnīgai diska šifrēšanai var nevis glabāt visus datus vietēji, bet gan izmantot mākoņpakalpojumus, piemēram, “Google Docs”. Neatkarīgi no izmantotā dokumenta, izklājlapas vai citiem rīkiem iestatiet drošu piekļuvi datnēm.

Vissvarīgākais apsvērums ir divfaktoru autentifikācija. Lai ievērojami apgrūtinātu kontu uzlaušanu, izvēlieties pakalpojumus, kas piedāvā 2FA.

Strādājiet droši ar mierīgu sirdi

Neaizmirstiet aizsargāt gan ierīci, gan savienojumu no kiberdraudiem. Lai dati būtu drošībā, izmantojiet nekļūmīgu drošības risinājumu, lai novērstu netikai uzbrukumus ierīcēm, bet arī izveido drošu savienojumu, lai aizsargātu datus.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.