Menu
 

Foto: Daugavas baseinā ielaisti 300 000 zandarta mazuļu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

AS "Latvenergo" turpinot zivju resursu kompensācijas programmas pasākumus, 4. augustā  Rīgas HES ūdenskrātuvē un Ķīšezerā ielaisti 107 tūkstoši zandartu mazuļu, kas izaudzēti zinātniskā institūta (z/i) "BIOR" Tomes zivjaudzētavā. Zandartu mazuļu ielaišana notiek Daugavas HES ūdenskrātuvēs, Ķīšezerā un Buļļupē, kopumā šovasar izlaižot 300 tūkstošus zandartu mazuļu. Zandarta mazuļa svars ir vidēji 1,3 grami.

Šogad Daugavas baseina ūdenstilpēs kopumā būs ielaisti vairāk nekā 6 300 000 dažādu sugu zivju mazuļu un kāpuru, liecina “Latvenergo” dati. Zivju mazuļu izlaišana sākās maija sākumā, kad Daugavā pie Mangaļsalas notika lašu un taimiņu mazuļu ielaišana. Turpinājumā maijā un jūnijā tika izlaisti līdaku un nēģu kāpuri, savukārt tagad ir pienākusi kārta zandartu mazuļu izlaišanai.

Katru gadu zinātniski pamatotā sugu sastāvā un skaitliskā apjomā Daugavā un tās baseina ūdenstilpēs notiek zivju mazuļu un kāpuru izlaišana. Zivju resursu pavairošanu Daugavā un tās baseina ūdenstilpēs atbilstoši savstarpēji noslēgtajam līgumam veic z/i "BIOR", pamatojoties uz AS "Latvenergo" saimnieciskās darbības rezultātā zivju resursiem nodarīto zaudējumu ekspertīzi un sniedzot slēdzienu par to, kādi kompensācijas pasākumi ir veicami, lai nodrošinātu zivju resursu daudzveidību. Savukārt Valsts vides dienests, pamatojoties uz augstāk minēto ekspertīzi, pieņem lēmumu par kompensācijas apmēru un veidu.

AS "Latvenergo" ikgadējā kompensācijas summa zivju resursu atjaunošanas programmā ir vairāk nekā viens miljons eiro (1 035 000).

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.