Menu
 

Sarunu festivālā Jaunmārupē pārrunās iespējas mājsaimniecībās ieviest "zaļāku" enerģiju

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - Mārupes novada pašvaldība Ilustrācija - Mārupes novada pašvaldība

18.septembrī no 10.00 līdz 17.30 Jaunmārupes pamatskolas pagalma teritorijā norisināsies Mārupes novada sarunu festivāls “Zaļš, neatkarīgs & jaudīgs”, lai iedvesmotos, ieraudzītu, uzzinātu un aprunātos par iespējām mājsaimniecībās ieviest “zaļāku” enerģiju. Festivāla laikā būs iespēja meklēt un atrast atbildes uz sev interesējošiem jautājumiem, uzklausīt citu novadnieku pieredzi un iedvesmoties zaļākas enerģijas meklējumiem.

Pieredzē klātienē dalīsies tie Mārupes novada iedzīvotāji, kuri savās mājsaimniecībās jau ir ieviesuši kādu no atjaunojamās enerģijas ražošanas iekārtām. Notiks diskusijas, cik tas ir vai nav sarežģīti, cik ilgs ir ceļš līdz “īstajam” risinājumam, kā arī – vai iespējams salāgot enerģijas ieguvi ar īpašuma estētisko pievilcību?

Pasākuma programmā iekļauti semināri ar Saules enerģijas asociācijas, Vēja enerģijas asociācijas un Alianses pārnozariskai ilgtspējīgai attīstībai pārstāvju piedalīšanos, diskusijas par “zaļās” enerģijas izmantošanas iespējām un izaicinājumiem, radošā fizikas darbnīca jauniešiem  kopā ar Valdi Zuteru, Jaunmārupes pamatskolas skolēnu radošo darbu izstāde"Atdzīvini, Veido, Radi!".

Festivālu kuplinās novada mājražotāji un ēdinātāji, bet pasākuma noslēgumā muzikāli izklaidēs novada jaunieši.

Ieeja pasākumā bez maksas saskaņā ar valstī noteiktajiem ierobežojumiem, pasākumu drīkst apmeklēt tikai Covid-19 vakcinētas, pārslimojušas personas vai uzrādot 48 stundu laikā veiktu negatīvu Covid-19 testu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.