Menu
 

Oktobra beigās Ķekavas novadā rīkos atkritumu savākšanas akciju

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Oktobra beigās, 30.oktobrī Ķekavas novadā rīkos atkritumu savākšanas akciju "Eko diena", liecina pašvaldības publiskotā informācija.

"Eko diena" notiks Ķekavas pagastā, Baložos, Daugmalē un Baldonē. Pasākums notiek sadarbībā ar uzņēmumiem, kas nodrošina atkritumu izvešanu - SIA "Clean R" un Ogres SIA "Marss". "Eko dienas" laikā iedzīvotāji varēs nodot lielgabarīta un elektropreces, kā arī bioloģiski noārdāmos atkritumus un vieglo automašīnu riepas.

Vietas, kurās nepieciešams nodrošināt pakalpojumu, jāpiesaka līdz šī gada 22.oktobrim, rakstot uz "Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt." vai piesakot izvešanu "mans.cleanr.lv". Savukārt Baldones pagasta iedzīvotājiem pieteikumi ir jāveic, rakstot uz "Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt." vai pa tālruņiem 605022645, 26140399. 

Piesakot izvešanu, jānorāda adrese, sadzīves atkritumu apsaimniekošanas pakalpojuma līguma numurs un aptuvenais atkritumu apjoms, kā arī atkritumu frakcija - lielgabarīts, elektropreces, riepas vai bioloģiski noārdāmie atkritumi.

Daudzdzīvokļu namu iedzīvotāji līdz 22.oktobrim aicināti vērsties pie sava nama apsaimniekotāja, lai pieteiktu nepieciešamo pakalpojumu, vai sekot līdzi informācijai, kas tiks izvietota pie katras kāpņutelpas ieejas.

30.oktobra rītā līdz plkst.8 pieteiktās izvedamās lietas jānovieto pie sava sadzīves atkritumu konteinera un dienas laikā tās tiks aizvestas. Atkritumi jānovieto tā, lai tiem varētu piekļūt ar speciālo transportu.

Lielgabarīta atkritumi ir liela izmēra sadzīves atkritumi, kurus to izmēra dēļ nevar ievietot atkritumu konteinerā, piemēram, nolietots skapītis, gulta, krēsls, matracis, citas mēbeles un to daļas.

Nolietotās elektropreces ir ledusskapji, veļas un trauku mazgājamās mašīnas, elektriskās krāsniņas un radiatori, putekļu sūcēji, fēni, gludekļi, kafijas automāti, tosteri, datori, monitori, printeri, televizori, radioaparāti, urbjmašīnas, mobilie tālruņi un citas iekārtas.

Savukārt vieglo automašīnu riepas tiks pieņemtas no katra klienta ne vairāk kā četras no vienas adreses. Netiks pieņemtas riepas ar diskiem, kā arī riepas no smagās tehnikas.

Bioloģiski noārdāmie atkritumi i koku lapas un zāle. Tie jāieliek vienreizlietojamos atkritumu maisos ne lielākos par 100 litriem. Maisi rūpīgi jāaizsien. Tos nedrīkst pārpildīt, lai paceļot tie nesaplīstu.

Sadzīves atkritumi, būvgruži, dažādi apdares un segumu materiāli, dēļi, flīzes, logu rāmji, caurules, santehnikas preces u.c. kā arī nolietotas automašīnu daļas akcijas laikā netiks izvestas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.