Menu
 

23.oktobrī Mārupē un Siguldā notiks tekstila šķirošanas akcija

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

No 18. līdz 30. oktobrim lielveikalu tīkls “Rimi” un “Latvijas Zaļais punkts” rīko otro tekstila šķirošanas akciju. Tās laikā ikviens Latvijas iedzīvotājs aicināts palīdzēt savam skapim atbrīvoties no liekajiem kilogramiem un nodot nevajadzīgos tekstilizstrādājumus īpaši organizētos tekstila atkritumu savākšanas mašīnu izbraukumos pie “Rimi” veikaliem Mārupē, Siguldā, Rīgā, Tukumā, Bauskā un Liepājā. Par katriem 10 nodotajiem tekstila kilogramiem ikviens saņems dāvanu no “Rimi”.

Kā vēsta akcijas rīkotāji, tā vietā, lai apnikušajam un vairs nevajadzīgajam apģērbam rastu atkārtotu pielietojumu, tie vēl arvien lielā apjomā nonāk poligonos, veidojot 3-5% no kopējā sadzīves atkritumu apjoma.

23.oktobrī plkst. 13.00–16.00 akcija viesosies pie “Rimi” Daugavas ielā 31, Mārupē, kā arī pie “Rimi” TC “Šokolāde” Strēlnieku ielā 2, Siguldā.

Lai risinātu tekstila apsaimniekošanas izaicinājumus Latvijā un apzinātu iedzīvotāju pieprasījumu pēc tekstila šķirošanas iespējām, jau 2019. gada nogalē “Latvijas Zaļais punkts” kopā ar SIA “Eco Baltia vide” Rīgā un Pierīgā uzsāka tekstila šķirošanas pilotprojektu. Tā ietvaros rīkotajā savākšanas akcijā pērn pāris nedēļās savākti 5505 kilogrami tekstilizstrādājumu jeb apmēram tikpat, cik vienā tekstila šķirošanas konteinerā sakrājas vidēji pusgada laikā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.