Menu
 

"Rīgas meži" vienojas ar motobraucējiem par kārtības nodrošināšanu enduro takā Ropažu novadā

Foto - "Rīgas meži" Foto - "Rīgas meži"

Pašvaldības uzņēmums SIA "Rīgas meži" vienojas ar motobraucējiem par kārtības nodrošināšanu enduro takā, informēja uzņēmuma pārstāve Ieva Bērziņa.

Lai uzlabotu kārtību un drošību, kā arī lai pasargātu Pierīgas mežu dabas daudzveidību no nesakcionētām darbībām par turpmāko rīcību "Rīgas meži" vienojās ar Ropažu novadu, Sporta kompleksu "333" un motobraucējiem.

Iesaistītās puses atzina, ka enduro takas filozofija ir laba un attīstāma. Taču sākotnēji plānotā iecere - izveidojot taku un cerot, ka citu mežu moto noslodze mazināsies, nav pilnībā īstenojusies. 

Šobrīd, takas izveidošanas dēļ, ir būtiski palielinājusies Silakroga, Mucenieku un Zaķumuižas mežu noslodze, kas ietekmē apkārtnes iedzīvotāju labbūtību, apkārt esošo meža ceļu infrastruktūru un meža ekosistēmu.

Nekārtības enduro takā un tās apkārtnē konstatējuši gan "Rīgas Mežu" darbinieki un fiksējušas video novērošanas kameras, gan pašvaldības pārstāvji, kā arī saņemtas sūdzības no iedzīvotājiem, norādot uz motobraucēju bieži vien nepieņemamo uzvedību. Tas liecina par saspīlēto komunikāciju starp motobraucējiem un citiem meža apmeklētājiem šajā teritorijā.

Lai uzlabotu situāciju plānots uzlabot takas marķējumu un informatīvās norādes. Plānots pastiprināt uzraudzību  sadarboties ar kontrolējošajiem dienestiem, īpašu uzmanību pievēršot tam, lai pa meža ceļiem nepārvietojas nereģistrēti transportlīdzekļi.

Iecerēts arī informēt sabiedrību, skaidrojot takas būtību un lietošanas nosacījumus gan motobraucējiem, gan iedzīvotājiem.

Uzņēmums arī plāno turpināt takas apkārtnē izvietot video novērošanas kameras. Līdz šim kamerās fiksēts, ka motobraucēji vairākās vietās pārvietojas ārpus marķētās takas, brauc pa zemsedzi, radot tai būtiskus bojājumus.

Būtiski, ka šajā maršrutā ir arī elektrības kabeļa trase, kas nepieļauj tik intensīvu transporta kustību. Kā liecina kamerās konstatētais, šo vietu braucēji pāris nedēļu laikā pārveidojuši par "meža lielceļu".

"Rīgas Meži" piekrīt motobraucējam un vienam no enduro takas izveides partneriem - Mārtiņam Silam, ka Pierīgas mežiem moto noslodze pēdējo gadu laikā ir vairākkārtīgi palielinājusies. Tādēļ svarīgi informēt un izglītot motobraucējus par nosacījumiem, kādi jāievēro, braucot pa mežu.

Tāpat svarīgi sabalansēt motobraucēju intereses un meža iespējas, bet no otras puses - faktu, ka tieši Pierīgas mežos ir ļoti nozīmīgi dabas, jo īpaši putnu biotopi.

"Rīgas Meži" atkārtoti aicina motobraucēju saimi - enduro takā pie Sporta kompleksa "333" braukt tikai pa marķēto taku. Citus meža ceļus, takas, brauktuves izmantos atpūtnieki, nūjotāji, skrējēji un vecākiem ar bērnu ratiņiem.

Motobraucēji tiek aicināti izturēties saudzīgi pret dabu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.