Menu
 

Parakstīts nodomu protokols par ūdensmalu attīstību Ķekavas novadā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - facebook.com/freewaterfront Foto - facebook.com/freewaterfront

Parakstīts nodomu protokols starp biedrību “Ūdensmalu attīstībai” un Ķekavas novada pašvaldību par labiekārtotu krastu un ūdenssporta attīstību Ķekavas novadā, liecina informācija pašvaldības interneta vietnē.

Nodomu protokols paredz veicināt drošu, pieejamu, labiekārtotu krastu un ūdenssporta attīstību Ķekavas novadā, realizējot sabiedrības iesaistīšanu un tās aktīvu līdzdalību lēmumu pieņemšanā un īstenošanā, kā arī attīstīt pastāvīgu partnerību starp pašvaldību un biedrību, šim nolūkam rosinot pārnovadu sadarbību.

Biedrība “Ūdensmalu attīstībai” darbības mērķi ir pieejami, droši, labiekārtoti krasti un ūdenssporta attīstība. Laikā no 2020.-2021.gadam biedrība jau ir labiekārtojusi un atvērusi novadniekiem divas ūdensmalas – Sudrabgārņa krastu Ķekavas “Murdiņos” un Kažociņu krastu Baldones pagasta Kažoku ciematā.

Pēc biedrības iniciatīvas šoruden Ķekavas novada rīkotajā hakatonā tika prezentēta Ķekavas novada ūdensmalu attīstības koncepcija. Koncepcija tika augstu novērtēta, un hakatona otrās vietas balvu 2000 eiro apmērā plānots ieguldīt, lai sadarbībā ar Latvijas Lauksaimniecības universitātes studentiem – jaunajiem ainavu arhitektiem, atspoguļotu studentu darbos Ķekaviņas upītes sporta un rekreācijas potenciālu Baldones pilsētā.

Kā informēja biedrībā, turpinot darbu pie biedrības iecerētās Ķekavas novada ūdensmalu attīstības koncepcijas, ir plānots sadarboties ar Salaspils domi, lai izpētītu ceļotājiem un airētājiem draudzīgas “Krācīšu” takas ierīkošanas iespēju no Ķekavas krasta uz Doles salas Daugavas muzeju, un ar Olaines domi, lai attīrītu no kritalām un atvērtu airētājiem Misas upi līdz tās ietekai Iecavas upē.

Papildus ir vēlme izpētīt Katlakalna Baltās kāpas labiekārtošanas potenciālu vietējai kopienai un tūristiem sadarbībā ar Rīgas domi, un atbalstīt novadnieku ieceres vietējas nozīmes ūdensmalu labiekārtošanā, sadarbībā ar biedrību “Partnerība “Daugavkrasts”.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.