Menu
 

Čaklākie makulatūras vācēji Latvijā – Sējas pamatskolas audzēkņi

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Makulatūras vākšanas kampaņas “Tīrai Latvijai” ietvaros apkopoti pirmie rezultāti, cik makulatūras Latvijas skolu jaunatne ir nodevusi pārstrādei. 2021/2022. mācību gada pirmajā semestrī aktīvākā skola makulatūras vākšanā bijusi Sējas pamatskola, kuras audzēkņi pārstrādei nogādāja 6,267 tonnas makulatūras, vēsta “Zaļā josta”.

Kopumā makulatūras vākšanā iesaistījušās 260 izglītības iestādes, apvienojot vairāk nekā 70 tūkstošus bērnu un jauniešu. Pašlaik pārstrādē nogādātas pirmās 192 tonnas makulatūras.

Kampaņu “Tīrai Latvijai” rīko “Zaļā josta”, aicinot Latvijas izglītības iestāžu audzēkņus sacensties makulatūras un izlietoto bateriju vākšanā. Kampaņa norisināsies un dalībnieki vēl var pagūt pieteikties līdz 2022. gada 15. martam, savukārt visa savāktā makulatūra un baterijas pēc kampaņas noslēguma tiks nogādātas pārstrādei – taupot resursus, saudzējot vidi, mazinot apglabājamo atkritumu apjomu un veicinot sabiedrības aktīvāku iesaisti atkritumu šķirošanā.

Kampaņas rīkotāji atzīmē, ka Sējas pamatskola ir ilggadējs kampaņas “Tīrai Latvijai” makulatūras vākšanas disciplīnas dalībnieks, un pēdējos gados skolas dalība kampaņā ir vainagojusies ar godalgu izcīņu.

Iepriekšējā mācību gadā, kopumā savācot 36,650 tonnas jeb vidēji 302,89 kg uz vienu iestādes audzēkni, Sējas pamatskola izcīnīja pirmo vietu valsts mērogā pēc visvairāk savāktā makulatūras daudzuma izglītības iestādē, kā arī otro vietu valsts mērogā pēc savāktā makulatūras daudzuma uz vienu izglītības iestādes audzēkni. Savukārt 2019/2020.mācību gadā Sējas pamatskolas audzēkņi izcīnīja otro vietu valsts mērogā pēc visvairāk savāktā makulatūras daudzuma, savācot 17,425 tonnas makulatūras.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.