Menu
 

VVD atļauj atjaunot "Ceplīši A.S." lopkautuves darbību Lēdurgas pagastā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - LETA Foto - LETA

Valsts vides dienests (VVD) pieņēmis lēmumu par SIA “Ceplīši A.S” lopkautuves darbības atjaunošanu Siguldas novada Lēdurgas pagastā. VVD uzņēmuma darbību apturēja pagājušā gada 14.septembrī, izvirzot prasības, kas jāizpilda, lai iekārtas darbības atsākšana būtu iespējama. Šobrīd uzņēmums pabeidzis jaunu attīrīšanas iekārtu izbūvi un tās nodotas ekspluatācijā.

Kā ziņots, SIA “Ceplīši A.S” lopkautuves darbība tika apturēta pērnā gada septembrī, pamatojoties uz to, ka uzņēmums ilgstoši piesārņoja vidi, tai skaitā Āģes upi, ar neattīrītiem ražošanas notekūdeņiem, kas saturēja lielu dzīvnieku asiņu piejaukumu. Pirms tam uzņēmums vairākkārt bija administratīvi sodīts, tai skaitā piemērojot piespiedu naudu.

Lai atjaunotu kautuves darbību, uzņēmums uzstādījis jaunas attīrīšanas iekārtas (ar jaudu 75m3/dnn), un tās nodotas ekspluatācijā. VVD veicis attīrīto notekūdeņu testēšanu, šobrīd rezultāti liecina par iekārtu spēju samazināt piesārņojošo vielu koncentrācijas, ar kādām ir pieļaujama notekūdeņu novadīšana vidē. Uzņēmums saņēmis B kategorijas piesārņojošas darbības atļauju.

SIA “Ceplīši A.S” darbības nosacījumi izvirzīti B kategorijas atļaujā, kur cita starpā noteikts vienu reizi mēnesī veikt notekūdeņu testēšanu. Uzņēmums joprojām iekļauts problēmuzņēmumu sarakstā, līdz ar to tam tiks pievērsta pastiprināta uzraudzība un darbības kontrole, norāda VVD.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.