Menu
 

Nelegālo atkritumu un postījumu mazināšanai "Rīgas mežos" izvietota moderna video novērošanas sistēma

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - "Rīgas meži" Foto - "Rīgas meži"

Lai “Rīgas mežos” samazinātu nelegālo atkritumu izgāšanu, novērstu dabas piesārņošanu un vides postīšanu, uzņēmuma teritorijā izvietota jauna un moderna “STROPS Technologies” video novērošanas sistēma.

Kā vēsta SIA “Rīgas meži” Stratēģiskās komunikācijas un sabiedrisko attiecību daļā, atšķirībā no esošajiem vairākiem desmitiem video novērošanas kameru, kas arī labi pilda savas funkcijas, jaunajai sistēmai ir vairākas priekšrocības. Proti, tā darbojas tiešsaistē, ir savienota ar apsardzes sistēmu (pulti), spēj reaģēt uz signālu (kustību), saglabā ierakstus arhīvā un tai ir citas tehnoloģiskās priekšrocības. Rezultātā tiek nodrošināta atbildīgā dienesta operatīva ierašanās notikuma vietā, tūlītēja vainīgo personu (to transportlīdzekļu) konstatēšana un arī vainīgo personu aizturēšana.

“Jaunā sistēma vispirms tiek izmēģināta Rīgā, jo tieši galvaspilsēta un tās pievārte ir nelegālo piesārņotāju iecienītākās vietas. Atkritumi mūsu teritorijās kopumā ir liela problēma. Mežos tiek izgāzti gan sadzīves, lielgabarīta atkritumi un transportlīdzekļu riepas, gan bīstamie atkritumi, piemēram, šīferis,” norādījusi “Rīgas mežu” valdes priekšsēdētāja Anita Skudra.

Video novērošanas sistēma nodrošinās, ka nelegālo piesārņotāju konstatēšana būs vēl operatīvāka. Novērošanas sistēma uzstādīta atbilstoši personas datu un privātuma aizsardzības principiem, t.sk. “Rīgas mežu” teritorijās izvietotas informatīvas zīmes, ka tiek veikta video novērošana.

2021.gadā uzņēmuma apsaimniekotajās teritorijās savāktas teju 1500 tonnas un vairāk nekā 1000 m3 dažādu atkritumu, kā arī teju 30 tonnas riepu. Salīdzinot ar 2020.gadu, atkritumu apjoms mežos un parkos palielinājies par teju vienu trešdaļu; tāpat pieaug dažādi postījumi, īpaši parkos gada siltākajos mēnešos.

“Rīgas mežiem” ir Daugavas, Gaujas, Katrīnas, Rīgas un Tīreļu mežniecības, kā arī kokaudzētava un kokzāģētava “Norupe”. Uzņēmuma objekti atrodas Rīgas un Jūrmalas pilsētu, kā arī Ādažu, Ķekavas, Limbažu, Mārupes, Ogres, Olaines, Ropažu, Salaspils un Siguldas novadu teritorijās.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.