Menu
 

Meikatonā "Agritech 2022" apbalvota ideja, kā atrisināt Pierīgas zirgu staļļu problēmu mēslu apsaimniekošanā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto – Uģis Avots Foto – Uģis Avots

Nedēļas nogalē Jelgavas pilī noslēdzās pirmais lauksaimniecības meikatons “Agritech 2022”, ko sadarbībā ar Latvijas Lauksaimniecības universitāti (LLU) rīkoja Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs (LLKC).

Otro vietu un 600 eiro balvu meikatonā saņēma ideja par zirgu kūtsmēslu granulēšanu apkurei un mēslošanai. “Man pašai ir zirgi un jau vairāk nekā 10 gadus domāju, kā jēgpilni izmantot to radītos vērtīgos mēslus,” atzīst Agnese Bērziņa, kuras komanda ar šo ideju vēlas atrisināt Pierīgas zirgu staļļu problēmu mēslu apsaimniekošanā.

“Līdz šim mums nebija piekļuves zinātniekiem, kuri varētu palīdzēt atbilstošākā risinājuma meklējumos, tādēļ esam pateicīgi LLU ekspertiem un meikatonam par šādas iespējas radīšanu!” izteikusies A.Bērziņa.

Kā informēja pasākuma rīkotāji, desmit komandu sacensībā uzvaras laurus plūca un 1000 eiro naudas balvu saņēma Kurta Kleinhofa-Lūša komanda ar ideju par iekārtu ravēšanai, stādīšanai un ražas novākšanai. Savukārt trešo vietu un 400 eiro naudas balvu saņēma Elvija Ozoliņa un Raita Rodiņa ideja par tiešsaistes platformas/noliktavas izveidi bioloģisko produktu ražotājiem.

48 stundu izaicinājums – radīt jaunus, dzīvotspējīgus, uz modernām tehnoloģijām, inovācijām balstītus projektus/produktus, prototipus, kas risina kādus no aktuālajiem jautājumiem lauksaimniecībā, mežsaimniecībā un zivsaimniecībā – Jelgavas pilī aizsākās piektdienas pēcpusdienā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.