Menu
 

Foto: Esplanādē iezaļumota un ieskandināta Lielā talka

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Oskars Ludvigs Foto - Oskars Ludvigs

Sagaidot Lielo talku, kas norisināsies sestdien, 30. aprīlī, šodien Esplanādē tika iezaļumota un ieskandināta Lielā talka. Pasākuma laikā klātesošie tika informēti par šī gada Lielās talkas norisi, savukārt pasākuma dalībnieki dalījās savās pārdomās par to, kā stiprināt sabiedrības iesaisti talkas aktivitātēs un ikdienā veicinātu rūpes par tīru un veselu dabu. Ietalkošanas noslēgumā Esplanādes parka Liepu alejā tika iestādīta Holandes liepa.

Ietalkošanas pasākumā Esplanādē piedalījās Lielās talkas vadītāja Vita Jaunzeme, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs, “Rīgas Mežu” valdes priekšsēdētāja Anita Skudra, “Latvijas Valsts meži” Vides izglītības vadītāja Līga Abizāre un Latvijas Paralimpiskās komitejas ģenerālsekretāre Liene Apine. Ar spēka dziesmām dalībniekus iepriecināja ansambļa “Stiprās sievas” vadītāja Igeta Ozoliņa, informēja pasākuma rīkotāji.

“Atkritumi ir smags trieciens dabai, pāridarījums bioloģiskajai daudzveidībai un klimatneitralitātei! Lai vide nebūtu sadragāta līdz pēdējam, šis ir izšķirošais brīdis valsts līmenī kategoriski aizliegt izmest atkritumus dabā, to stingri kontrolēt un piemērot pienācīgus sodus, ne tikai naudas izteiksmē, bet likt simtiem stundas vākt atkritumus, strādāt dabas labā! Kā arī, šobrīd joprojām ir nepieciešams meklēt risinājumus kā atkritumus, jo īpaši riepas, izmantot pārstrādē, lai iegūtu iedzīvotājiem un tautsaimniecībai nepieciešamos produktus. Drīz būs situācija, kad meži tiks pārpludināti ar regulāri izmestajiem atkritumiem un mūsu darbinieki vairs nespēs tik ar tiem galā. “Rīgas Meži” jo īpaši aktīvi iesaistās cilvēku informēšanā, attieksmes veidošanā. Tādēļ esam pateicīgi Lielajai talkai un ikvienam, kurš tajā iesaistās!” uzsvēra “Rīgas Mežu” valdes priekšsēdētāja Anita Skudra.

Lielās talkas vadītāja Vita Jaunzeme aicina: “Uz doto brīdi šogad jau ir pieteikts gandrīz 1000 talkas vietu, kas apliecina, ka rūpes par dabu joprojām ir svarīgas lielai sabiedrības daļai. Atgādinām, ka šogad, atkritumu vākšanas talkas ir iespējams pieteikt līdz 27. aprīļa pusnaktij, taču labiekārtošanas talkām karte būs pieejama līdz par Lielās talkas dienai. Šogad pēc divu gadu pārtraukuma, mums ir iespēja organizēt arī publiskās talkas. Novēlu ikvienam talkotājam, izjust labi padarīta darba sajūtu un novērtēt savu ieguldījumu tīrākas un sakoptākas Latvijas veidošanā. Celies, posies, iesaisties!”

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.