Menu
 

Foto: Lielā talka noslēgusies, šogad bija pieteiktas 1214 talkošanas vietas

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja Foto - Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

Piecpadsmitajā Lielajā talka, kas norisinājās sestdien, kopumā bija pieteiktas 1214 talkas vietas. No tām 1001 publiskās atkritumu savākšanas un labiekārtošanas talka un 213 solo talkas, kas sevī ietver duo un ģimenes talkas.

“Ik gadu pēc Lielās talkas ir jūtams liels prieks par to, ka mūsu sabiedrība ir vienota un izjūt atbildību rūpēties par dabu. Sirsnīgs paldies ikvienam talkotājam, kurš šodien devas ārā, lai sakoptu un labiekārtotu kādu teritoriju. Mēs katrs varam sev uzsist uz pleca un pateikt paldies – par padarīto darbu un apziņu – ka paveicot arī nelielu darbu, mēs padarām Latviju skaistāku un veselāku. Tāpat vēlētos aicināt arī līdzcilvēkus pateikties tiem, kas šodien talkoja. Jo pateicoties viņiem, mēs visi rīt pamodīsimies tīrākā un sakoptākā Latvijā. Iedvesmosim viens otru, lai jau pavisam drīz varētu teikt, ka Latvija ir zaļākā valsts pasaulē,” pasākuma rīkotāju paziņojumā citēta Lielās talkas vadītāja Vita Jaunzeme.

Valsts prezidents un Andra Levites kundze kopā ar Valsts prezidenta kancelejas kolektīvu un Latvijas Paralimpisko komiteju šodien talkoja Bišumuižā, lai sakoptu zemesgabalu, kurā iecerēta Latvijas Paralimpiskā sporta centra būvniecība, informēja Valsts prezidenta kancelejā.

"Ja mēs ieskatāmies mūsu tautas vēsturē, folklorā un kultūrā, cilvēki vienmēr ir gājuši cits citam palīgā talkot uz lauka. Tā ir mūsu tradīcija, ko esam nesuši arī pasaulē – jau vairāk nekā 150 valstīs ir iesakņojusies mūsu talkošanas kustība. Ar šo kustību mēs dodam savu pienesumu citām tautām, lai tās vairāk rūpējas par savu vidi un dabu. Tas ir Latvijas ieguldījums pasaulē," paudis Levits.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.