Menu
 

Raiņa parkā Siguldā notiek bīstamo, mizgraužu saēsto egļu noņemšana

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Siguldas novada pašvaldība Foto - Siguldas novada pašvaldība

Lai rūpētos par Raiņa parka simtgadīgo egļu un vērtīgo koku audzi, šonedēļ Siguldā notiek bīstamo un mizgraužu saēsto egļu noņemšana mežotajā Raiņa parka teritorijā. Zāģēšanas darbu laikā plānoti īslaicīgi parka gājēju un velosipēdu satiksmes ierobežojumi, tāpēc novada pašvaldība aicina izvēlēties citus maršrutus.

Jau senāk Siguldas novada pašvaldības speciālisti ar ekspertiem un iedzīvotājiem kopīgā parku un koku apsekošanā diskutēja par vērtīgo koku saudzēšanu, noņemot slimos. Raiņa parku un sausās egles apsekoja SIA “Labie koki” vadītājs un arborists Edgars Neilands, Eiropas arboristu padomes sertificētie koku tehniķi, kā arī SIA “Landshape” vadītājs un ainavu arhitekts Ģirts Runis.

Koku un apstādījumu izvērtēšanas laikā arboristi konstatējuši, ka Raiņa parkā, ņemot vērā koku slikto stāvokli, ko sekmējusi teritorijas nepilnvērtīgā ūdens aprite un kaitēkļu postījumi, jāveic vairāku bīstamo koku izciršana, lai izvairītos no potenciālajiem draudiem iedzīvotājiem. Raiņa parkā pēc vētrām un lielākiem vējiem ir konstatēti atsevišķu koku un zaru lūšanas gadījumi, kuru laikā neviens nav cietis. 

Siguldas novada pašvaldība jau iepriekš kopā ar ekspertiem skaidrojusi, ka koku noņemšanas mērķis ir palielināt apstādījumu īpatsvaru un esošo stādījumu kvalitāti pilsētas publiskajā ārtelpā, pievēršot uzmanību apstādījumu izvietojumam un apjomam visos turpmākajos ielu un ceļu būvprojektos, kā arī sabiedriska rakstura objektu labiekārtojumos, tādēļ dažkārt, lai uzlabotu pilsētas apstādījumu kvalitāti, ir jāpieņem lēmums par neperspektīvu, nedrošu vai bīstamu, slimību vai kaitēkļu bojātu koku nomaiņu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.