Menu
 

Mārupē, Babītē un Salas pagastā no augusta pieaugs maksa par nešķiroto atkritumu izvešanu

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

No 1.augusta Mārupes novada Mārupē, Babītē un Salas pagastā pieaugs maksa par nešķiroto atkritumu izvešanu, informē pašvaldība, atsaucoties uz SIA "Eco Baltia vide".

Izmaiņas izraisījuši tādi ārējie un no apsaimniekotāja neatkarīgi faktori kā patēriņa cenu kāpums, vidējās darba samaksas, kā arī degvielas cenu pieaugums. Būtiski palielinājušās arī citu energoresursu cenas.

Tomēr, lai veicinātu finansiālo izdevīgumu un iespējas iedzīvotājiem aktīvāk iesaisties bioloģisko atkritumu dalītā vākšanā un to nodošanā pārstrādē, tiks noteikta zemāka maksa par dalīti savāktu bioloģisko atkritumu apsaimniekošanu.

Mārupē no 1.augusta maksa par nešķiroto sadzīves atkritumu apsaimniekošanu būs 23,32 eiro par kubikmetru pašreizējo 23,23 eiro vietā. Izmaksas par privātmājās visbiežāk izmantotā 0,24 kubikmetru konteinera izvešanas reizi būs 5,6 eiro pašreizējo 5,58 eiro vietā.

Mārupē nedaudz pieaugs arī maksa par bioloģiski noārdāmo atkritumu apsaimniekošanu - no 18,61 līdz 18,66 eiro par kubikmetru.

Babītes un Salas pagastos nešķiroto sadzīves atkritumu apsaimniekošanas maksa pieaugs no 28,63 līdz 29,37 eiro par kubikmetru. Izmaksas par privātmājās visbiežāk izmantotā 0,24 kubikmetru konteinera izvešanas reizi būs 7,04 eiro pašreizējo 6,87 eiro vietā.

Toties Babītes un Salas pagastos būtiski samazināsies maksa par bioloģiski noārdāmo atkritumu apsaimniekošanu. Pašlaik maksa ir 27,41 eiro par kubikmetru, bet no 1.augusta tā būs 23,50 eiro par kubikmetru.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.