Menu
 

Aicina piedalīties Gaujas Nacionālā parka dabas aizsardzības plāna projekta sabiedriskajā apspriešanā Siguldas novadā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Iedzīvotāji aicināti piedalīties Gaujas Nacionālā parka dabas aizsardzības plāna projekta sabiedriskajā apspriešanā. Siguldas novadā sanāksmes notiks 6. septembrī plkst. 12.00 Krimuldas Tautas namā un plkst. 17.00 Siguldas pagasta Kultūras namā.

Kā liecina Siguldas novada pašvaldības informācija, sabiedriskās apspriešanas laikā  klātesošie tiks iepazīstināti ar Gaujas Nacionālā parka izveidošanas mērķiem, nozīmīgākajām dabas vērtībām un tās ietekmējošiem faktoriem, kā arī ar priekšlikumiem teritorijas apsaimniekošanai, teritorijas funkcionālajam zonējumam, kā arī piedāvāto individuālo aizsardzības un izmantošanas noteikumu projektu.

Dabas aizsardzības plāna izstrādes mērķis ir, saskaņojot dabas aizsardzības, rekreācijas, tūrisma, zemes īpašnieku, reģiona attīstības un citas intereses, nodrošināt teritorijas vērtību saglabāšanu. Dabas aizsardzības plāns tiek izstrādāts laika periodam no 2023. līdz 2035. gadam.

Iedzīvotāji iepazīties ar dabas aizsardzības plāna projektu, sniegt priekšlikumus un paust viedokli par turpmāko teritorijas aizsardzību un apsaimniekošanu var gan klātienē, sanāksmju laikā, gan rakstiski. Priekšlikumus un komentārus par dabas aizsardzības plānu rakstiski būs iespējams sūtīt izstrādātājiem līdz šā gada oktobra sākumam, sūtot uz pasta adresi Vīlandes iela 3-6, Rīga, LV-1010, rakstot uz e-pasta adresi Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt..

Ar dabas aizsardzības plāna projektu klātienē būs iespējams iepazīties Siguldas novada pašvaldībā, kā arī dabas aizsardzības plāna izstrādātāju tīmekļa vietnē environment.lv.

Dabas aizsardzības plāna izstrādi veic SIA “Estonian, Latvian & Lithuanian Environment”. Tā izstrāde notiek dabas skaitīšanas jeb projekta “Priekšnosacījumu izveide labākai bioloģiskās daudzveidības saglabāšanai un ekosistēmu aizsardzībai Latvijā” laikā, kas tiek īstenots ar Eiropas Savienības Kohēzijas fonda (85%) un Latvijas valsts (15%) atbalstu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.