Menu
 

Salaspils novada un Ādažu iedzīvotāji akcijā pārstrādei nodevuši 7,7 tonnas elektrotehnikas

  • Autors:  LETA
Foto - zalais.lv Foto - zalais.lv

AS "Latvijas zaļais punkts" un vides apsaimniekošanas uzņēmuma SIA "Eco Baltia vide" rīkotajā akcijā Salaspils novada un Ādažu iedzīvotāji pārstrādei nodevuši 7,7 tonnas elektrotehnikas iekārtu, pavēstīja "Eco Baltia vide" pārstāvji.

Dalībai akcijā kopā pieteicās 94 iedzīvotāji.

Akcijas organizatori atgādina, ka elektrotehnika un baterijas ir videi kaitīgie atkritumi, kuru sastāvā var būt bīstamas vielas, kas nonākot dabā, var atstāt būtisku negatīvu ietekmi ne tikai uz apkārtējo vidi, bet arī uz cilvēka veselību. Elektrotehniku un baterijas ir iespējams pārstrādāt, tādējādi radot jaunas izejvielas, kuras ir derīgas atkārtotai dažādu priekšmetu ražošanai. Līdz ar to, atbildīgi šķirojot, ir iespējams samazināt arī pirmreizējo dabas materiālu izmantošanu.

Tāpat kompānijās atgādina, ka veco elektrotehniku ikdienā var nodot vairāk nekā 70 atkritumu šķirošanas laukumos visā Latvijā, kur tā tiek pieņemta bez maksas. Savukārt mazo tehniku un izlietotās baterijas var nogādāt uz tirdzniecības vietām, kur novietotas speciālās šķirošanas kastes.

Jau vēstīts, ka "Eco Baltia vide" apgrozījums pagājušajā gadā bija 34,185 miljoni eiro, kas ir par 41,9% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa pieauga par 81,6%, sasniedzot 5,999 miljonus eiro.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.