Menu
 

Gaujas Nacionālajā parkā Siguldā atvērts jauns dabas centrs

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Dabas aizsardzības pārvalde Foto - Dabas aizsardzības pārvalde

Piektdien interesentiem durvis ver jauns Gaujas Nacionālā parka dabas centrs Siguldā, Baznīcas ielā 3. Centra iekštelpu ekspozīcija ikvienam pirmsskolas, sākumskolas, pamatskolas, vidusskolas vecuma bērnam un pieaugušajam grupās vai individuāli piedāvā bezmaksas ekspozīciju un nodarbības par nacionālā parka dabas vērtībām, smilšakmens iežu atsegumiem un Gauju, informēja Dabas aizsardzības pārvaldē (DAP).

Nodarbības notiks darba dienās telpās un brīvā dabā ar dabas izzināšanai un pētīšanai paredzētu aprīkojumu, darba lapām un dažādām vides izziņas spēlēm. Nodarbībām jāpiesakās savlaicīgi, vēlams vismaz trīs dienas iepriekš, vietnē “www.tiekamiesdaba.lv”  vai  zvanot pa tālruni +371 26433668.

Grupas maksimālais dalībnieku skaits ir 25 cilvēki. Iepriekš vienojoties, tiek piedāvātas arī izbraukuma nodarbības un lekcijas Vidzemes reģionā, piemēram, skolās un neformālās izglītības centros, kā arī bibliotēkās.

“Gaujas Nacionālais parks ir senākais un lielākais starp Latvijas nacionālajiem parkiem. To var salīdzināt ar dabas dārgumu krātuvi, jo te ir upes, ielejas, meži, pļavas, ūdenskritumi, purvi, alas un iežu atsegumi un daudzi citi dabas elementi. Arī cilvēks ir dabas sastāvdaļa, kurš nereti alkst saprast, kādēļ un kā notiek cilvēka un dabas mijiedarbošanās. Uz šiem jautājumiem atbildes meklēsim dabas izziņas un radošajās nodarbībās, dodoties pārgājienos, lai apgūtu daudz jauna par Latvijā mītošajām augu un dzīvnieku sugām, izprastu savas rīcības ietekmi uz bioloģisko daudzveidību un gūtu iedvesmu biežāk doties dabā,” teica pārvaldes Gaujas Nacionālā parka dabas centra vadītāja Anda Andrušaite.     

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.