Menu
 

"Rīgas meži" un VVD rīkos kampaņu vides piesārņošanas mazināšanai

  • Autors:  LETA
Ilustrācija - publicitātes Ilustrācija - publicitātes

Pašvaldības SIA "Rīgas meži" sadarbībā ar Valsts vides dienestu (VVD) rīkos kampaņu "#TīriRīgasMeži #VidesSOS!", lai samazinātu vides piesārņojumu, informēja "Rīgas mežu" pārstāve Ieva Bērziņa.

Viņa norāda, ka ik gadu "Rīgas meži" un līdz ar to arī rīdzinieki tērē daudzus desmitus tūkstošus eiro par atkritumu savākšanu un nodošanu.

Piemēram, šī gada astoņos mēnešos, salīdzinot ar 2021.gadu, vairāk nekā divas reizes palielinājušies uzņēmuma tēriņi par atkritumu nodošanu jeb no 48 784 eiro pērn līdz 108 902 eiro šogad. Par šādu naudu "Rīgas meži" ik gadu var iestādīt vairāk nekā 400 000 priedīšu.

Lai Rīgas un Pierīgas meži kļūtu tīrāki, lai arvien lielāki resursi nebūtu jātērē negodprātīgu cilvēku rīcības seku novēršanu un lai atgādinātu par vienkāršu veidu, kā operatīvāk sniegt informāciju par atkritumiem mežā, "Rīgas meži" un VVD sāks sociālo kampaņu "#TīriRīgasMeži #VidesSOS!".

Kampaņas atklāšanas pasākums notiks otrdien, 27.septembrī, plkst.11 Rīgas mežniecības Ziepniekkalna mežā. Atklāšanas pasākumā būs iespēja iepazīt meža kopēju ikdienu - atklāt atkritumu izmešanas vietas un piedalīties to savākšanā.

Ziepniekkalna mežs ir viena no vides piesārņotāju "iecienītākajām" vietām Rīgā, par kuru arī VVD aplikācijā "VidesSOS" bieži tiek saņemti iedzīvotāju ziņojumi.

Kampaņas atklāšanā piedalīsies "Rīgas mežu" valdes priekšsēdētāja Anita Skudra, VVD ģenerāldirektore Elita Baklāne-Ansberga, kā arī "Rīgas mežu" darbinieki, kuri ikdienā vāc atkritumus Rīgas un Pierīgas mežos.

Pašvaldības dibinātais uzņēmums "Rīgas meži" apsaimnieko galvaspilsētai piederošos mežus, dārzus un parkus. Uzņēmuma pārziņā ir 62 000 hektāri mežu, kā arī Rīgas parki un apstādījumi.

Uzņēmums 2021.gadā strādājis ar 17,57 miljonu eiro apgrozījumu un 9,03 miljonu eiro peļņu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.