Menu
 

Mārupieši septembrī nodevuši 6,2 tonnas videi kaitīgo un 13 tonnas lielgabarīta atkritumu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Mārupes novadā noslēgusies kārtējā vides apsaimniekošanas uzņēmuma SIA "Eco Baltia vide" rīkotā elektronikas, lielgabarīta un citu videi kaitīgo atkritumu savākšana. Septembrī mārupieši otrreizējai pārstrādei nodeva vairāk nekā 3,2 tonnas nolietotās elektrotehnikas, 3 tonnas automašīnas riepu, kā arī vairāk nekā 13 tonnas dažāda veida lielgabarīta atkritumu.

Šāda veida elektrotehnikas, lielgabarīta un bīstamo atkritumu savākšana no mājsaimniecībām un uzņēmumiem SIA "Eco Baltia vide" Mārupes pilsētā un Mārupes, kā arī Babītes un Salas pagastos rīko regulāri ar mērķi veidot ilgtspējīgu vidi un novērst dažādu bīstamo atkritumu nonākšanu dabā. Septembrī iedzīvotāji nodeva gan mājsaimniecībās uzkrāto lielo elektrotehniku – ledusskapjus, plītis, veļas mašīnas, televizorus, gan arī mazo sadzīves tehniku, piemēram, tosterus, gludekļus u.c. Tāpat kā citus gadus, arī šogad iedzīvotāji izrādīja īpašu aktivitāti nodot nolietotās autoriepas un lielgabarīta atkritumus, piemēram, dīvānus, skapjus, plauktus un cita veida mēbeles, norāda uzņēmumā.

Arī septembra rezultāti liecina, ka cilvēki vēlas šķirot un to dara aktīvi, rūpējoties ne tikai par vidi, bet arī par savu veselību. "Eco Baltia vide" atgādina, ka elektrotehniku, tāpat kā autoriepas un citus bīstamos atkritumu veidus, kā arī mēbeles nekādā gadījumā nedrīkst izmest sadzīves atkritumos vai atstāt pie konteineriem. Bezatbildīgi izmesta tehnika un citi atkritumi var atstāt negatīvu ietekmi gan uz vidi, gan apdraudēt cilvēku veselību.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.