Menu
 

Ādažu novadā top vērienīgs saules paneļu parks

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - adazi.lv Foto - adazi.lv

Ādažu novada nekustamajā īpašumā “Rajas”, kas atrodas 2,8 kilometru attālumā no Carnikavas centra un 4,4 kilometru attālumā no Ādažu centra, uzsākta saules paneļu uzstādīšana lielā platībā. Saules paneļu parks būs viens no lielākajiem pat Latvijas mērogā, norāda projekta attīstītāji. Kopumā plānots uzstādīt 14 000 paneļu. Ādažu novada pašvaldības informācija liecina, ka paredzētā invertora nododamā jauda būs 6 MW, bet nododamā jauda gadā – aptuveni 3350 MWh.

Darbi paredz kabeļu montāžu, kas tiks ierakti 0,6 metru dziļumā, kā arī saules bateriju “LG 365 QIC-A5 Neo R Black” uzstādīšanu. Saules paneļu uzstādīšana un tiem nepieciešamo pamatu izbūve iecerēta 4,8 hektāru platībā. Darbi uzsākti pirms vairākām nedēļām un tos plānots noslēgt nākamā gada pavasarī.

Ādažu vidusskola 2021.gadā patērējusi 758,95 MWh elektroenerģijas, tātad ar plānoto saules paneļu parka jaudu elektroenerģijas pietiktu vairāk nekā četrām šāda tipa ēkām. Savukārt pašvaldības ēka Gaujas ielā 33, kur atrodas gan dome, gan Kultūras centrs un Mākslu skola, gadā patērē nepilnas 500 MWh elektroenerģijas.

Saules paneļi ir videi draudzīgs risinājums, kas ļauj būtiski samazināt radīto CO2 emisiju apjomu, kā arī ražo 100% zaļu enerģiju, norāda pašvaldībā. Atjaunojamie energoresursi, tai skaitā saules enerģija, ir alternatīva fosilajiem kurināmajiem. Tas ir videi draudzīgs risinājums, kas ļauj būtiski samazināt radīto CO2 emisiju apjomu, kā arī ražo 100% zaļu enerģiju, ko iespējams izmantot mājsaimniecību apgādei ar elektrību un silto ūdeni.

Īpašuma “Rajas” teritorija atrodas P1 šosejas malā blakus tās krustojumam ar autoceļu V45.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.