Menu
 

Kampaņas laikā trīskāršojies ziņojumu skaits par "Rīgas mežos" izmestajiem atkritumiem; izvests ap 40 tonnu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Noslēdzot “Rīgas mežu” un Valsts vides dienesta kampaņu #TīriRīgasMeži #VidesSOS, divu mēnešu laikā par vairāk nekā trešdaļu pieaudzis lietotnē “Vides SOS” saņemto ziņojumu skaits par galvaspilsētai piederošajos mežos nelegāli izmestajiem atkritumiem. “Rīgas mežu” izmaksas par atkritumu nodošanu divos mēnešos pārsniegušas sešus tūkstošus eiro. Šajā laikā, t.sk. balstoties uz lietotnes “VidesSOS” informāciju, no uzņēmuma mežiem izvests ap 40 tonnu atkritumu.

Kā informēja uzņēmumā, popuārākie atkritumu veidi bija lielgabarīta atkritumi (ap 25 tonnām) un būvniecības atkritumi (apmēram 15 tonnas), bet novembrī – nolietotas transportlīdzekļu riepas. Biežāk piesārņotākās teritorijas Rīgā un Pierīgā: Rencēnu ielas apkārtne un Bolderājas puse (Rīgas mežniecība), Ropažu un Ādažu novadi (Gaujas mežniecība), Mārupes un Olaines apkaimes (Tīreļu mežniecība). Meža nelegāla piesārņošana fiksēta arī pārējās “Rīgas mežu” mežniecībās un teritorijās.

“Rīgas mežu” valdes priekšsēdētāja Anita Skudra: “No vienas puses ir apsveicami, ka ar tehnoloģiju palīdzību iespējams operatīvi apzināt un novērst meža piesārņojumu, tādējādi arī mazināt atkritumu degradējošo ietekmi uz vidi. Taču vienlaikus tas parāda, ka atkritumi ir būtiska meža nozares problēma. Proti, tā vietā, lai mežsaimnieki stādītu mežu, ieguldītu resursus jaunaudžu kopšanā utt., enerģija un līdzekļi tiek tērēti ļaunprātīgu cilvēku bezatbildīgās darbības seku novēršanai”.

“Rīgas meži” uz mežu piesārņošanas problēmu raugās ar lielām bažām, t.sk. arī tādēļ, arī nākamgad par vairāk nekā 10% pieaugs atkritumu nodošanas izmaksas. Tādēļ sadarbībā ar citiem dienestiem ir jārada mehānismi, kas motivētu un apturētu iedzīvotājus piesārņot mūsu kopējo īpašumu – mežu.

Valsts vides dienests ziņo, ka ar kampaņas palīdzību izdevies pievērst plašāku iedzīvotāju uzmanību vidē izmesto atkritumu problēmai, salīdzinot ar pērnajā gadā saņemtajiem ziņojumiem – šogad novērots ziņojumu skaita pieaugums par 12% visā Latvijas teritorijā. Kampaņas laikā, salīdzinājumā ar pērnā gada šo pašu periodu, trīs reizes pieaudzis to ziņojumu skaits, kurus Valsts vides dienests nodevis izskatīšanai “Rīgas mežiem”.  Salīdzinot ar pērnā gada diviem mēnešiem, pieaudzis arī kopējais lietotnē “VidesSOS” saņemto ziņojumu skaits par dabā ļaunprātīgi izmestajiem atkritumiem, pārsniedzot 600 ziņojumus.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.