Menu
 

Palu dēļ visā valstī izsludināts brīdinājums

  • Autors:  LETA
Foto - adazi.lv Foto - adazi.lv

Lietus un kūstošā sniega dēļ, kā arī ledus iešanas dēļ tuvākajās dienās Latvijā gaidāma palieņu un citu zemāko vietu applūšana, tādēļ visā valsts teritorijā spēkā dzeltenās pakāpes brīdinājums par augstu ūdens līmeni upēs.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra brīdinājums būs spēkā vismaz līdz 4.janvārim.

Patlaban ūdens līmenis kāpj teju visās upēs, vietām - strauji. Kurzemē un Zemgalē sniegs lielākoties ir nokusis, bet valsts austrumu daļā vēl saglabājas sniega sega, kas vietām ir aptuveni desmit centimetrus bieza.

Tērvetes upē, kas Ziemassvētkos izgāja no krastiem, ūdens līmenis pie Bramberģes ir metru zemāks par iepriekš sasniegto maksimumu un pagaidām nepaaugstinās.

Tuvākajās diennaktīs spēcīgi līs, tādēļ ūdens līmenis upēs un ezeros celsies arī tajos reģionos, kur sniegs jau ir nokusis.

Sākot ar nākamās nedēļas vidu, var atgriezties sals, Latgalē un Vidzemē gaisa temperatūra var noslīdēt līdz -10 grādiem vai pat zemāk, bet prognozes ir mainīgas, sala vietā iespējams arī siltāks laiks ar lielu sniega un lietus daudzumu.

Lietus un sniega kušana tuvākajās dienās gaidāma arī Daugavas baseinā Baltkrievijā un Krievijā, līdz ar to kāps ūdens līmenis Daugavā, un tas ļaus saražot vairāk elektroenerģijas hidroelektrostacijās.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.