Menu
 

Depozīta sistēmā var nodot arī sīrupa un visu stipro alkoholisko kokteiļu iepakojumus

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

No 2023. gada 1.janvāra depozīta sistēmā var nodot arī sīrupa un alkoholisko kokteiļu, kas veidoti uz spirta bāzes (ar alkohola saturu līdz 15%), stikla, plastmasas (PET) un skārdeņu iepakojumus, kā arī visu veidu alkoholiskos dzērienus PET pudelēs vai skārdenēs, kas ir marķēti ar Latvijas depozīta zīmi.

Kā vēsta SIA” Depozīta iepakojuma operators”, lai nodrošinātu sekmīgu jauno depozīta produktu ienākšanu tirgū, noteikts pārejas periods līdz 2023. gada 30. jūnijam. Šajā laikā veikalu plauktos atradīsies gan dzērienu iepakojumi ar depozīta zīmi, gan bez tās, un veikalu plaukti ar jaunā tvēruma produktiem piepildīsies pakāpeniski. Savukārt ar 2023. gada 1. jūliju uz visu depozīta sistēmā iekļauto iepakojumu etiķetēm būs jāatrodas Latvijas depozīta zīmei.

“Pārejas periods jaunajam depozīta sistēmas tvērumam būs spēkā līdz 30. jūnijam, kas nozīmē, ka līdz tam tirgotāji varēs izpārdot arī produkciju bez depozīta zīmes – līdzīgi, kā tas bija depozīta sistēmas darbības sākumā,” komentējis SIA” Depozīta iepakojuma operators” valdes priekšsēdētājs Miks Stūrītis.

“Arī jaunā tvēruma produkti veikalos parādīsies pakāpeniski, un pirmajos mēnešos to īpatsvars nebūs liels. Tādēļ aicinu iedzīvotājus būt vērīgiem un pirms dzēriena iepakojuma iegādes pārbaudīt, vai tas ir marķēts ar Latvijas depozīta zīmi, lai nerastos pārpratumi nedz par iemaksāto depozīta maksu, nedz iespēju iztukšoto iepakojumu vēlāk nodot atpakaļ depozīta sistēmā.”

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.