Menu
 

"Rīgas meži" plāno uzsākt meža darbus Salaspils novadā pie Jauncekules

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - "Rīgas meži" Ilustrācija - "Rīgas meži"

SIA “Rīgas meži” šī gada sākumā plāno uzsākt meža kopšanas darbus meža masīvā pie Jauncekules Salaspils novadā (“Rīgas mežu” Gaujas mežniecība, Ezerdruvu apgaita). Darbi 21,84 hektāru platībā notiks atbilstoši uzņēmuma izstrādātajam “Meža apsaimniekošanas plānam” (MAP), kurā liela nozīme piešķirta bioloģiski vērtīgu, dabas un rekreācijas teritoriju saglabāšanai, bet samazinātas mežsaimniecisko darbu platības.

Darbi tiks veikti saskaņā ar šim meža masīvam izstrādāto ainavu ekoloģisko plānu un teritorijas dizaina plānu, norāda “Rīgas meži”. Darbu mērķis ir dabas vērtību saglabāšana, rekreācijas iespēju attīstība, pēctecīga meža atjaunošana un esošās mežaudzes retināšana.

Darbu secība būs sekojoša: meža ceļu sagatavošana, atbilstoši meža transporta vajadzībām; pameža tīrīšana; koku ciršana; kokmateriālu izvešana; zaru savākšana un izvešana (atbilstoši nepieciešamībai, vietām zari var tik atstāti mežā); meža ceļu infrastruktūras sakārtošana. Darbi var notikt vienlaikus vai neatbilstošu laikapstākļu dēļ var tikt uz laiku apturēti.

“Gaujas mežniecības Ezerduvu apgaita un šis meža masīvs ir īpašs ar to, ka te, īpaši dienvidu austrumu daļā, ir salīdzinoši augsta bioloģiski vērtīgu nogabalu koncentrācija. Tas atrodas tuvu Jaucekules ciematam un to iecienījuši gan vietējie, gan arī citi iedzīvotāji,” pauž SIA “Rīgas meži”.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.