Menu
 

Pērn "Getliņi Eko" Vides izglītības centru apmeklēja 8000 viesu

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Aizvadītajā gadā atkritumu poligona "Getliņi" apsaimniekotāja "Getliņi Eko" Vides izglītības centru apmeklēja 8000 viesu no Latvijas un ārvalstīm, aģentūrai LETA pavēstīja "Getliņi Eko" pārstāvji.

Vides izglītība ir viena no uzņēmuma prioritātēm, un 2022.gadā ir izdevies sasniegt jaunu apmeklētāju rekordu sadzīves atkritumu poligonā "Getliņi".

"Getliņi Eko" projektu vadītāja vides izglītības jomā Inese Avota norāda, ka "ekskursantu skaits aizvadītajā gadā apliecina "Getliņi Eko" Vides izglītības centra popularitāti ne tikai bērnu un jauniešu vidū, bet arī viņu vecāku un citu pieaugušo vidū."

Vides izglītība ir viena no uzņēmuma prioritātēm un ekskursija sadzīves atkritumu poligonā "Getliņi" ļauj gūt priekšstatu par to, kāds ir sadzīves atkritumu dzīves cikls. Tāpat ekskursijas laikā apmeklētāji gūst izpratni par atkritumu poligona apsaimniekošanu, enerģijas ražošanu un to, kā norit dārzeņu audzēšana vienā no modernākajām siltumnīcām Eiropā.

"Getliņi Eko" piedāvā bezmaksas ekskursijas darba dienās apmeklētājiem no piecu gadu vecuma, un tiek uzņemtas grupas 10 līdz 30 cilvēku sastāvā. Uzņēmuma pārstāvji organizē izglītojošas nodarbības arī kultūras centra "Ulbrokas Pērle" Zaļajā klasē, kur izglīto Ropažu novada iedzīvotājus un interesentus par atkritumu apsaimniekošanu, atkritumu dalīto vākšanu, dabas resursiem un citām ar vides aizsardzību saistītām jomām.

"Getliņi Eko" reģistrēts 1997.gada novembrī, un tā pamatkapitāls ir 6,009 miljoni eiro. Rīgai pieder 97,7% uzņēmuma kapitāla un Ropažu novada pašvaldībai - 2,3%. "Getliņi Eko" ir atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums, kurš apsaimnieko lielāko cieto sadzīves atkritumu apglabāšanas poligonu Latvijā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.