Menu
 

VVD novērsis Mārupes novadā notikušā ugunsgrēka izraisīto apdraudējumu tuvumā esošajiem lielākajiem ūdens objektiem

  • Autors:  LETA
Foto - LETA Foto - LETA

Valsts vides dienests (VVD) novērsis Mārupes novadā notikušā ugunsgrēka izraisīto apdraudējumu tuvumā esošajiem lielākajiem ūdens objektiem, aģentūra LETA noskaidroja iestādē.

Pēc otrdien notikušā ugunsgrēka "Edge Autonomy" bezpilota lidaparātu ražošanas ēkā uz notikuma vietu devās arī VVD pārstāvji. Primāri inspektoru uzdevums bija iespējami novērtēt un novērst radušos piesārņojuma nonākšanu vidē. Meliorācijas grāvī tika novietotas absorbējošās bonas ūdens virspusē esošā piesārņojuma savākšanai.

Sadarbībā ar pašvaldības komunālajiem dienestiem, izveidojot aizsprostu, tika norobežots meliorācijas grāvis drošā attālumā no degšanas vietas, lai ierobežotu potenciālā piesārņojuma izplatību un negatīvo ietekmi tālāk esošajās pieguļošajās teritorijās un ūdenstilpē. Veicot iepriekš minētās darbības, tuvumā esošajiem lielākajiem ūdens objektiem apdraudējums tika novērsts.

Savukārt ar ekspresmetodēm noteiktās piesārņojumu raksturojošās parametru vērtības liecina par paaugstinātu piesārņojuma līmeni tiešā degšanas tuvumā, lokalizētajā grāvja sistēmas daļā, salīdzinot ar mērījuma rezultātiem aiz izveidotā aizsprosta.

Šobrīd paņemti vides paraugi laboratoriskai testēšanai. Kopējo vidē nonākušo ķīmisko vielu daudzumu būs iespējams vērtēt pēc laboratorisko izmeklējumu rezultātu saņemšanas. Paredzēta arī turpmāka vides stāvokļa uzraudzība konkrētajā teritorijā, informēja VVD.

LETA jau ziņoja, ka Mārupē otrdien aizdegās "Edge Autonomy" bezpilota lidaparātu ražošanas ēka. Divstāvu ražošanas ēka dega 600 kvadrātmetru platībā, bet blakus novietotā produkcija - 20 kvadrātmetru platībā.

Dzēšanas darbos tika iesaistīti plaši Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) spēki - gandrīz 50 ugunsdzēsēji, deviņas autocisternas, trīs autokāpnes un ķīmijas auto, kā arī starptaustikās lidostas "Rīga" ugunsdzēsēju komanda ar autocisternu un personālu.

Saskaņā ar mediķu sniegto informāciju, slimnīcā nogādāti divi ugunsgrēkā cietušie, bet vienam palīdzība sniegta uz vietas.

Valsts policijas pārstāve Madara Šeršņova aģentūrai LETA teica, ka sākotnējā informācija neliecina, ka būtu notikusi ļaunprātīga dedzināšana, tomēr ir sākts kriminālprocess, lai noskaidrotu precīzus ugunsgrēka iemeslus.

"Edge Autonomy" (iepriekš "UAV Factory") ražo bezpilota sistēmu tehnoloģijas, kas tiek piegādātas valdības, komerciāliem un akadēmiskiem klientiem gandrīz 70 valstīs. Uzņēmums tiek uzskatīts par vienu no vadošajiem pasaules līmeņa bezpilota lidaparātu tehnoloģiju ražotājiem. "Edge Autonomy" droni tiek piegādāti arī Ukrainas armijas vajadzībām.

"Edge Autonomy" 2021.gadā strādāja ar 8,661 miljona eiro apgrozījumu un guva 546 356 eiro peļņu, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmums dibināts 2009.gadā, un tā pamatkapitāls ir 1 041 505 eiro. Uzņēmuma īpašnieks ir ASV uzņēmums "Edge Autonomy Holdings, LLC".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.