Menu
 

Plāno meža kopšanas darbus pie Langstiņiem

  • Autors:  Apriņķis.lv
Karte - Rīgas meži Karte - Rīgas meži

“Rīgas meži” marta vidū plāno uzsākt meža kopšanas darbus 57 hektāru platībā netālu no Langstiņiem Ropažu novada Garkalnes pagastā, “Rīgas mežu” Gaujas mežniecības Krievupes apgaitā.

Darbu mērķis ir dabas vērtību, sēņošanas un ogošanas iespēju saglabāšana, rekreācijas iespēju attīstība un pilnveidošana, meža ainavas veidošana un esošās mežaudzes retināšana, skaidro “Rīgas meži”. Lai veicinātu meža atjaunošanos un atsegtu saules gaismu nākamās paaudzes kokiem, tiks veidoti atvērumi.

Plānota meža ceļu sagatavošana atbilstoši transporta vajadzībām,  koku ciršana, kokmateriālu izvešana, daļēja zaru savākšana un izvešana, ceļu infrastruktūras sakārtošana. Darbi var notikt vienlaikus vai neatbilstošu laikapstākļu dēļ var tikt uz laiku apturēti, norāda uzņēmumā.

Meža kopšana notiks atbilstoši šim masīvam izveidotajam ainavu ekoloģiskajam plānam un teritorijas dizaina plānam. Veicot darbus tiks ievēroti atbildīgas un ilgtspējīgas meža apsaimniekošanas principi, ko nosaka “Rīgas mežiem” piešķirtie starptautiskie sertifikāti.

Meža masīvs pie Langstiņiem ir īpašs ar to, ka tajā ir salīdzinoši daudz bioloģiski vērīgu meža nogabalu, kuros  meža kopšana netiks veikta. Šo vietu iecienījuši dabas baudītāji gan aktīvai un mierīgai atpūtai, gan ogošanai un sēņošanai. Te ir īpaši vērtīgie vecie, lielo dimensiju koki, kā arī dobumainie un ekoloģiskie koki, kuriem kopšanas darbu laikā tiks pievērsta īpaša uzmanība, tostarp ap tiem tiks veidota saudzējoša “telpa”.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.