Menu
 

Pērn par 4,9% samazinājies atkritumu poligonā "Getliņi" pieņemtais nešķiroto sadzīves atkritumu apjoms

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Aizvadītajā gadā cieto sadzīves atkritumu poligonā "Getliņi" tika nodotas 255 000 tonnas nešķiroto atkritumu, kas ir par 2,9% mazāk nekā 2021.gadā, kad pieņemto nešķiroto atkritumu pieņemšanas apjoms bija 268 000 tonnas, informēja SIA "Getliņi eko".

Kompānijā pēdējo piecu gadu laikā novērots, ka pakāpeniski samazinās pieņemto nešķiroto sadzīves atkritumu apjoms, kas liecina, ka pašvaldības un atkritumu apsaimniekotāji uzlabo iespējas mājsaimniecībās un pilsētvidē šķirot atkritumus, kas ļauj iedzīvotājiem ne tikai ietaupīt, bet arī palielināt pārstrādāto atkritumu apjomu.

"Getliņi eko" norāda, ka saskaņā ar Rīgas pašvaldības datiem aizvadītajā gadā atkritumu šķirošana rīdziniekiem ir ļāvusi ietaupīt 14 miljonus eiro. Pierīgas atkritumu apsaimniekošanas reģionā viens iedzīvotājs pērn radījis aptuveni 280 kilogramus nešķirotu sadzīves atkritumu.

Kā informē kompānijā, aizvadītajā gadā atkritumu poligonā "Getliņi" kopumā nonāca 410 000 tonnu atkritumu, no kuriem 52% atkritumu tika apglabāti. 2022.gadā uzņēmums bioloģiski noārdāmu atkritumu pārstrādes kompleksā pārstrādāja 79 000 tonnu bioloģisko atkritumu, no kuriem 69 000 tonnu bija mehāniski atdalītie atkritumi, bet 10 000 tonnu iedzīvotāju dalīti vāktie. No saņemtajiem dalīti vāktajiem bioloģiskajiem atkritumiem lielākā daļa bija zaļie dārzu un parku atkritumi.

Tāpat aizvadītajā gadā tika reģenerētas 49 000 tonnas būvniecības un lielgabarīta atkritumu, no kuriem 98% tika atgriezti tautsaimniecībā.

"Getliņi eko" pārstāvji pauž cerību, ka tuvākajos gados tendence saglabāsies un poligonā nonāks aizvien mazāk nešķiroto sadzīves atkritumu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.