Menu
 

Līdz atkritumu apsaimniekošanas tiesisko problēmu atrisināšanai Baldonē atkritumus turpinās izvest "Marss"

  • Autors:  LETA
Foto - kekava.lv Foto - kekava.lv

Līdz atkritumu apsaimniekošanas tiesisko problēmu atrisināšanai Baldonē atkritumus turpinās izvest kompānija Ogres SIA "Marss", mājaslapā informē Ķekavas novada pašvaldība.

Lai Baldonē un tās pagastā nodrošinātu atkritumu apsaimniekošanas nepārtrauktību, Ķekavas novada pašvaldība un "Marss" vienojušās, ka laikā līdz tiks rasts risinājums, kas atbilst spēkā esošās likumdošanas prasībām, atkritumu apsaimniekošanu uz līdzšinējiem nosacījumiem turpina "Marss".

Kā ziņots, atkritumu apsaimniekošanas problēmas Baldonē samilza pēc tam, kad teritoriālās reformas rezultātā 2021.gadā Ķekavas novadam pievienojās arī Baldones novads.

Atkritumu apsaimniekošanas likums uzliek pašvaldībai pienākumu publiskā iepirkumā izraudzīties atkritumu apsaimniekotāju. Šāds iepirkums Ķekavas novadā tika veikts 2018.gadā. Iepirkumā lētāko cenu piedāvāja SIA "Clean R". Tāpēc ar šo uzņēmumu uz septiņiem gadiem, līdz 2025.gadam, noslēgts līgums.

Baldonē šāds iepirkums nav organizēts. Šajā teritorijā atkritumu apsaimniekošanu uz 1999.gadā noslēgta līguma pamata veic SIA "Marss".

Līdz ar to esot izveidojusies situācija, kurā atkritumu apsaimniekošana neatbilst normatīvo aktu prasībām.

Lai situāciju atrisinātu, pašvaldība nolēma Baldonē izveidot atsevišķu atkritumu apsaimniekošanas zonu. Līdz ar to, vienā zonā ietilps Baloži, Ķekavas pilsēta un pagasts, kā arī Daugmales pagasts.

Savukārt otrajā zonā būs Baldones pilsētas un Baldones pagasta administratīvās teritorijas.

Pašvaldība informē, ka gan Vides aizsardzības un reģionālās ministrijas (VARAM), gan Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) ieskatā šis līgums ir izbeidzams, jo ir noslēgts uz abu pušu vienošanās, nevis publiskā iepirkuma pamata. Ķekavas novada pašvaldība turpina konsultācijas ar VARAM, IUB un Konkurences padomi (KP) par to, kā organizēt atkritumu apsaimniekošanu šajā teritorijā laikā, kamēr tiks noorganizēta un noturēta publiskā iepirkuma procedūra.

Par izmaiņām klienti tikšot informēti vismaz mēnesi iepriekš.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, uzņēmums reģistrēts 1992.gadā. Uzņēmuma īpašniece ir Liene Saulīte. "Marss" 2021.gadā strādājis ar 620 000 eiro apgrozījumu un 48 190 eiro peļņu.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.