Menu
 

"Rīgas meži" plāno meža kopšanas darbus pie Dzidriņām Ropažu novadā

  • Autors:  Appriņķis.lv
Karte - "Rīgas meži" Karte - "Rīgas meži"

SIA “Rīgas meži” plāno meža kopšanas darbus 55 hektāru platībā atsevišķos meža nogabalos Gaujas mežniecības Līču apgaitā, Ropažu novada Stopiņu pagastā, starp Dzidriņām, Līčiem, Sauriešiem un Upeslejām.

Darbus plānots uzsākt 2023.gada marta beigās, veikt ar pārtraukumiem, bet pabeigt līdz 2024.gada ugunsnedrošā perioda sākumam, orientējoši – nākamā gada aprīļa beigās.

Plānoto darbu mērķis ir uzlabot mežaudzes koku sastāvu un augšanas apstākļus. Tādēļ tiks izzāģēti pamežam nevēlamie un traucējošie krūmi, skaidro uzņēmumā. Tāpat vienmērīgi tiks izretināti lielie koki, nodrošinot labāku gaismas piekļuvi un vairāk vietas paliekošajiem kokiem. Vietām tiks izveidoti arī apļveida atvērumi, lai veicinātu pameža jauno priedīšu dabisku iesēšanos un augšanu, kā arī, lai tās saņemtu vairāk saules gaismas.

Darbu laikā tiks saglabātas teritorijā esošās dabas vērtības, piemēram, liela izmēra kritalas, kadiķi, skudru pūžņi, atsevišķi sausie koki putnu barības bāzes uzlabošanai kukaiņiem un citiem mazajiem meža iemītniekiem.

Meža darbu laikā SIA “Rīgas meži” aicina netuvoties teritorijai, kur strādā tehnika un ievērot piesardzību., kā arī ņemt vērā, ka vēl kādu laiku pēc darbu pabeigšanas kokos varētu būt ieķērušies atsevišķi zari no nozāģētajiem kokiem.

“Meža apkārtne pie Dzidriņām ir interesanta ar to, ka te atrodas arī Karātavgrāvis jeb Karātavu grāvis – arī tā apkārtne lielākoties netiks skarta meža kopšanas darbu laikā. Karātavgrāvis ir neliela upīte, kas 16.gs. tika izmantota, rokot kanālu no Piķurgas līdz Mazajai Juglai, lai papildinātu Ulbrokas dzirnavu ezeru,” vēsta SIA “Rīgas meži”.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.