Menu
 

No nākamā gada Siguldā aizliegs organisko atkritumu dedzināšanu

  • Autors:  Apriņķis.lv
No nākamā gada Siguldā aizliegs organisko atkritumu dedzināšanu arhīvs

Uzsākts darbs pie jaunu saistošo noteikumu “Par Siguldas novada teritorijas kopšanu un būvju uzturēšanu” izstrādes, kuros netiks paredzēta iespēja Siguldas novada teritorijā dedzināt sausos zarus un lapas, kas ir pretrunā arī ar Atkritumu apsaimniekošanas likuma prasībām. Plānots, ka jaunie noteikumu spēkā stāsies vēl šogad, informē Siguldas novada pašvaldība.

31.oktobrī noslēdzās periods, kad nelielos daudzumos Siguldas novada drīkstēja dedzināt sausās lapas, zarus un citus organiskos atkritumus. Pašvaldība uzsākusi darbu pie zaļo un dārza atkritumu kompostēšanas laukuma izveides, ko Siguldas novada “Kreiļos” plānots izbūvēt 2019.gadā. Kompostēšanas laukumā privātpersonas zaļos atkritumus no savām mājsaimniecībām varēs nodot bez maksas. Līdz kompostēšanas laukuma nodošanai ekspluatācijā pašvaldība sadarbībā ar SIA “Jumis” iniciēs iespēju bez maksas savākt no Siguldas novadā deklarētajiem iedzīvotājiem pērnās lapas īpašajā akcijā pavasarī.

Pašvaldības vides speciālisti rudens lapas aicina izmantot lietderīgi, veidojot kompostu, vai piemēram, kā siltumizolācijas materiālu sala jutīgu augu sakņu piesegšanai, kā organisko mēslošanas līdzekli, ierokot vai iestrādājot augsnē, kā mulču platībām, kurās nākamajā gadā paredzēts sēt un stādīt.

Iedzīvotāji, kuriem nav iespēju organiskos atkritumus kompostēt savā īpašumā, ir aicināti atbrīvoties no zaļajiem atkritumiem – zāles, lapām, augļiem un dārzeņiem –, ievietojot tos īpaši marķētos 120 litru maisos, kurus par 2 eiro var iegādāties SIA “Jumis” Klientu apkalpošanas centrā Rūdolfa Blaumaņa ielā 10, un atkritumu šķirošanas laukumā “Zemdegas”.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.