Menu
 

Inčukalnā atklās dalīti vāktu atkritumu pieņemšanas laukumu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - cleanr.lv Ilustrācija - cleanr.lv

Ceturtdien, 20.aprīlī plkst. 13.00 Siguldas novadā pie dzelzceļa stacijas “Inčukalns” (no Plānupes ielas puses) sadzīves atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums “CleanR” atklās dalīti vāktu jeb šķiroto atkritumu pieņemšanas laukumu, kurā Inčukalna iedzīvotāji varēs bez maksas nodot dažāda veida iepakojumu, nolietotas elektroierīces, tekstilu, bio un cita veida atkritumus. Laukuma atklāšanas dienā “CleanR” piedāvās izglītojošu šķirošanas meistarklasi, sniegs atbildes uz jautājumiem par atkritumu šķirošanu, kā arī skaidros jaunā laukuma darbības principus.

Uzņēmums mudina iedzīvotājus uz laukuma atklāšanu nekautrēties līdzi ņemt ārā metamas, pašiem nevajadzīgas lietas, kas būtu šķirojamas. Īpaši vērtīgi būtu ņemt līdzi papīra, plastmasas, metāla iepakojumu vai tekstilu, kas šķirotājiem rada lielāko mulsumu un neskaidrības – laukuma atklāšanas pasākumā “CleanR” pārstāvji palīdzēs saprast, kas un kā pareizi šķirojams. Savukārt mazajiem apmeklētājiem būs iespēja piedalīties meistarklasē, kur ar izglītojošām aktivitātēm šķirošanas pamatprincipus palīdzēs izzināt arī “CleanR” simbols skudra.

Pēc pasākuma CleanR darbībā demonstrēs arī Latvijā vienīgo atkritumvedēju, kas konteinerus ne vien iztukšo, bet uzreiz var arī izmazgāt. Pakalpojums ir pieejams arī Inčukalnā.

Dalīti vāktu atkritumu pieņemšanas laukumā iedzīvotāji bez maksas varēs nodot ne vien plastmasas, metāla, papīra un stikla iepakojumu, bet arī tekstilizstrādājumus, bio atkritumus, koksni, nolietotu elektrotehniku un sadzīvē radušās baterijas. Laukumā būs iespēja nodot arī dažāda veida bīstamus atkritumus, nolietotas riepas, lielgabarīta un būvniecības atkritumus nelielos apmēros.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.