Menu
 

Siguldas novada skolēni radījuši informatīvus plakātus par bioloģisko atkritumu šķirošanu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - publicitātes Ilustrācija - publicitātes

Lai veicinātu Siguldas novada skolēnu zināšanas par vides ilgtspējas jautājumiem, kā arī rosinātu jauniešu interesi par bioloģisko atkritumu šķirošanu un zaļās domāšanas attīstību, vides apsaimniekošanas uzņēmumi Siguldas pilsētas SIA “Jumis” īstenoja konkursu “Zīmēsim zaļi!”. Konkursā piedalījās vairāk nekā 30 skolēnu no Siguldas novada skolām, izveidojot informatīvus un radošus plakātus par zaļo atkritumu šķirošanu, informēja uzņēmumā.

Konkursa žūrija noteica trīs labākos darbus divās vecuma kategorijās. Vecuma kategorijā no 1.līdz 4.klasei pirmo vietu ieguva Rebeka no Siguldas pilsētas vidusskolas 4.klases, otro vietu – Olīvija no Siguldas pilsētas vidusskolas 4.klases, savukārt trešo vietu – Mālpils vidusskolas 1.a klase. Vecuma kategorijā no 5.līdz 9.klasei pirmo vietu ieguva Keita no Laurenču sākumskolas 6.klases, otro vietu – Marta no Siguldas pilsētas vidusskolas 9.klases, bet trešo vietu – Samanta no Siguldas 1.pamatskolas 7.klases.

Konkursa uzvarētāji saņems aktīvās atpūtas un gardas balvas no konkursa atbalstītājiem – radošā kvartāla “ZEIT” un konditorejas studijas “Kūkas Gardas”, kā arī PSIA “Jumis” specbalvas.

Siguldas pilsētas SIA “Jumis” direktore Kristīne Lūse: “Prieks par bērnu aktivitāti, ko redzam ikdienā. Jaunās paaudzes ir tās, kuras spers vēl plašākus soļus vides ilgtspējas jautājumos. Un arī Siguldas novads nav bijis izņēmums, kas pavisam nesen pierādījās skolēnu konkursā “Zīmēsim zaļi!”. Jāatzīst, ka jauniešu redzējums par bioloģisko atkritumu šķirošanas nosacījumiem ir vērā ņemams, no kā varam mācīties arī mēs – tēti, mammas, vecvecāki. Tāpēc aicinu arī bērnu vecākus rādīt labos piemērus saviem bērniem, ikdienā rūpējoties arī par apkārtējo vidi un piekopjot zaļos paradumus.”

Konkursa uzvarētāju darbus iespējams aplūkot šeit.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.