Menu
 

Starptautiskā kampaņā par tīru Baltijas jūru iesaistās septiņas Latvijas pašvaldības, arī Ādaži un Jūrmala

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

25 pilsētas no septiņām valstīm, kas atrodas apkārt Baltijas jūrai, apstiprinājušas iesaisti šī gada organizācijas “Let’s do it World” iniciatīvā “Save Our See” (“Glābsim mūsu jūru”) jeb “SOS”, informēja Lielās talkas rīkotāji.

No Latvijas kampaņā “Save Our See” jau ir pieteikušas dalību septiņas pašvaldības: Rīga, Jūrmala, Liepāja, Ventspils, Ādažu novads, Talsu novads un Valmieras novads. Lai gan Valmieras novads neatrodas tieši pie jūras, pašvaldības pārstāvji atzina, ka dzīvojot tādas upes kā Gauja piekrastē ir jādomā arī par Baltijas jūras tīrību, jo kā zināms, visas upes tek uz jūru.

“Save Our Sea” ir 2023.gada Eiropas Zaļās galvaspilsētas Tallinas, Helsinku un “Let’s Do It World” kopīgs darbs. Mērķis ir pievērst uzmanību Baltijas jūras vides problēmām un dot iespēju tās krastos dzīvojošajiem rīkoties pašiem un sakopt Baltijas piejūras zonas, pludmales un kāpas.

Kampaņa sāksies Baltijas jūras dienā, 31.augustā, un beigsies Pasaules talkas dienā 16.septembrī. Šo divu nedēļu laikā septiņās Baltijas jūras valstīs notiks dažādas izpratnes veidošanas un piekrastes sakopšanas akcijas. Projektā jau iesaistījušās pilsētas un to iedzīvotāji Somijā, Ālandē, Igaunijā, Latvijā, Lietuvā, Polijā, Zviedrijā, Dānijā un Vācijā.

Jau otro gadu pēc kārtas Pasaules talkas jeb “World Cleanup Day” organizatori “Let’s do it World” rīko kampaņu, kas orientēta uz Baltijas jūras piekrastes sakopšanu. Pērn organizētajā kampaņā iesaistījās tikai trīs Baltijas valstis, šogad pasākums ir daudz plašāks un iekļauj teju visas Baltijas jūras reģiona valstis.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.