Menu
 

Konkursam "Sakoptākais mežs" pieteikušies 19 meža īpašnieki, arī no Ādažiem un Saulkrastiem

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Noslēgusies pieteikšanās Latvijas Meža īpašnieku biedrības rīkotajam konkursam “Sakoptākais mežs”. Konkurss notiek jau septīto gadu, un šogad ir saņemti 19 pieteikumi. Visvairāk – no Vidzemes. Konkursa komisija ir izvērtējusi saņemtos pieteikumus un jau 10. augustā dosies pirmajā izbraukumā, lai vērtētu īpašumus klātienē konkursa otrajā kārtā.

Pieteikumi saņemti no Ādažu, Saulkrastu, Kuldīgas, Saldus, Dienvidkurzemes, Talsu, Krāslavas, Preiļu, Ludzas, Madonas, Valmieras, Cēsu un Ogres novadiem.

Kā vēsta Latvijas Meža īpašnieku biedrībā, konkursanti tiks vērtēti, analizējot meža īpašnieku ieguldījumu produktīvu un noturīgu mežaudžu izveidē, pievēršot uzmanību atjaunošanai, mežizstrādei, kopšanai, meža infrastruktūrai, ainavas elementu plānošanai, zinātniski pamatotu metožu izmantošanai ilgtspējīgā meža apsaimniekošanā.

Konkursa balvu fondā šogad ir praktiski pielietojams motorinstruments jaunaudžu kopšanai un divas dāvanu kartes meža stādāmā vai dekoratīvā materiāla ieguvei, kas tiks sadalīti starp trīs visaugstāk novērtētāko meža īpašumu saimniekiem.

Trīs visaugstāk novērtētie īpašnieki tiks nominēti prestižajai meža nozares gada balvai “Zelta čiekurs”nominācijā “Par ilgtspējīgu saimniekošanu”.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.