Menu
 

Plāno meža kopšanas un mežaudzes atjaunošanu veicinošus darbus Babītes pagastā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - "Rīgas meži" Ilustrācija - "Rīgas meži"

SIA “Rīgas meži” plāno meža kopšanas un mežaudzes atjaunošanu veicinošus darbus atsevišķos meža nogabalos Tīreļu mežniecības Babītes apgaitā, pie Lapsām Mārupes novada Babītes pagastā. Darbus 22 hektāru platībā plānots sākt septembra vidū un noslēgt līdz šā gada beigām, liecina uzņēmuma informācija.

Paredzēts, ka darbu sākumā tehnikas vajadzībām tiks  sagatavoti meža ceļi, kam sekos pameža tīrīšana, koku zāģēšana, kokmateriālu un ciršanas atlieku izvešana, ceļu infrastruktūras sakārtošana. Darbi var notikt vienlaikus vai neatbilstošu laikapstākļu dēļ var tikt uz laiku apturēti.

Plānoto darbu mērķis ir meža kopšana, lai uzlabotu paliekošās mežaudzes augšanas apstākļus, sastāvu un veselību – kopšanas cirtē tiks izcirsti visi atpalikušie, slimie un kukaiņu invadētie koki, savukārt paliekošie veselie koki tiks vienmērīgi izretināti.

Tāpat paredzēts veicināt meža atjaunošanu – pēc atjaunošanas cirtes veikšanas plānots atjaunot mežaudzi ar “Rīgas mežu” kokaudzētavā “Norupe” izaudzētiem kvalitatīviem priedes (‘Pinus sylvestris var. rigensis’) un bērza (‘Betula’) stādiem. Pirms koku stādīšanas tiks sagatavota augsne. Tuvākajos gados šajās platībās notiks regulāra mežaudzes agrotehniskā kopšana, lai atbrīvotu jaunos kokus no laika gaitā izaugušajiem traucējošiem augiem un apēnojuma.

“Rīgas meži” arī norāda, ka darbu laikā tiks saglabātas mežā esošās dabas vērtības, piemēram, liela izmēra kritalas, kadiķi, skudru pūžņi, atsevišķi sausie koki putnu barības bāzes uzlabošanai, kukaiņiem un citiem mazajiem meža iemītniekiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.