Menu
 

Ādažu novadā atklās Pasaules talkas sesto Laimes koku parku

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

16.septembrī plkst. 13.00 Ādažu novadā, ciematā “Dailas”, tiks atklāts sestais Laimes koku parks Latvijā. Pirms trim gadiem Lielā talka pirmo reizi aicinājām pieteikties mūsu valsts pašvaldības Laimes koku parku izveidei, kur ikviens pašvaldības iedzīvotā, saskaņojot ar vietvaru, varētu iestādīt savu koku. Tagad, trīs gadus vēlāk, Pasaules talkas sestajā gadadienā, tiek atklāts sestais parks.

Ādaži bija viena no pašvaldībā, kas piedalījās Lielās Talkas izsludinātajā Laimes koku parku konkursā. Pašvaldība uzvarēja, jo tās piedāvājums atbilda visām konkursa prasībām, norāda Lielās talkas rīkotāji.

Viņi atgādina, ka pirmais Laimes koku parks tika atklāts 2020.gadā Valdemārpilī, otrais Jelgavā 2021.gadā, savukārt pērn tika atklāti trīs Laimes koku parki – Trapenē, Viļānos un Krāslavā. Šo parku galvenais mērķis ir veicināt aktīvāku sabiedrības iesaisti vides jautājumos. Tāpat ir būtiski veidot atbildības sajūtu bērnos un jauniešos par dabas saglabāšanu – veidot dziļāku izpratni par dabas procesiem, uzņemoties rūpes par kāda konkrēta koka izaudzēšanu. Šis ir arī veids kā stiprināt Latvijas kā zaļas, ilgtspējīgas un vides jomā atbildīgas valsts starptautisko tēlu.

Vita Jaunzeme, Lielās talkas organizatore: “Man ir patiess prieks, ka Laimes koku akcija, kas vēlāk izvērtās par Laimes koku parku veidošanas kustību, ir tik sekmīga. Ik gadu mēs izsludinām konkursu pašvaldībām un aicinām pieteikties tās, kuras gatavas savā teritorijā veidot Laimes koku parkus atbilstoši virknei nosacījumu, tostarp noteikumam, ka ikviena pašvaldības iedzīvotājs vai viesis drīkst brīvi iestādīt savu koku Laimes koku parka teritorijā, protams, piesakot to pašvaldībā.”

V.Jaunzeme arī uzsver, ka šādu parku veidošanas ideja radās, jo cilvēkiem nav iespējas brīvi iestādīt koku pilsētā vai privātā zemē. Tam nepieciešama vieta, un kas var būt labāks par parku, kurā ikviens var iestādīt savu koku, to apveltot ar labākajām domām, prieku un pozitīvām emocijām.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.