Menu
 

Latvijas pilsētās, arī Pierīgā, norisināsies nevajadzīgo tekstilizstrādājumu savākšanas akcija

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

SIA “Eco Baltia vide” un “Latvijas Zaļais punkts” sadarbībā ar lielveikalu tīklu “Rimi” no 27. septembra aicina Latvijas iedzīvotājus iesaistīties kampaņas “Stils–Tekstils” otrajā posmā un nodot liekos tekstilizstrādājumus savākšanas mašīnu izbraukumos. Līdz oktobra beigām tekstila savākšanas busiņi piestās pie “Rimi” veikaliem 10 Latvijas pilsētās – Rīgā, Ādažos, Salaspilī, Siguldā, Mārupē, Madonā, Daugavpilī, Aizkrauklē, Liepājā un Saldū.

Kampaņas “Stils–Tekstils” pirmajā posmā šī gada aprīlī šķirošanai nodoto tekstila atkritumu apjoms salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi pieauga par 15%, un kopumā kampaņas norises laikā savāktas 174 tonnas tekstila. Kampaņas rīkotāju mērķis ir arī otrajā posmā savākt vismaz tikpat lielu apjomu, mazinot vidē nonākušo tekstilatkritumu daudzumu.

Par katriem atnestajiem 5 kilogramiem tekstila rīkotāji dāvanā sola gardu našķi no “Rimi”, bet katrā pilsētā starp visiem dalībniekiem, kuri būs aizpildījuši izlozes kartīti, tiks izlozēts viens “Rimi” dāvanu grozs. Tāpat visi akcijas dalībnieki, kuri būs aizpildījuši kartītes, piedalīsies izlozē, kurā varēs laimēt stilista un multimākslinieka Kašera jeb Kaspara Blūma-Blūmaņa privātu konsultāciju un iespēju izveidot jaunu vizuālo tēlu, kā arī dāvanu karti no apģērbu zīmola “Reserved”.

“Statistika rāda, ka eiropiešu skapjos vidēji trešā daļa apģērbu stāv bez pielietojuma. Taču jaunas drēbes tāpat turpinām pirkt, un apģērbu patēriņš visā pasaulē aug. Tā vietā, lai apnikušajam un vairs nevajadzīgajam apģērbam rastu atkārtotu pielietojumu, tie vēl arvien lielā apjomā nonāk atkritumu poligonos, veidojot 3–5% no kopējā sadzīves atkritumu apjoma. Rudens, kad mainās ne tikai gadalaiks, bet arī modes sezona, iespējams, ir pats labākais brīdis, lai veiktu sava skapja revīziju un atbrīvotos no liekajām vai apnikušajām drēbēm un apaviem, dodot tiem otru iespēju nonākt atkārtotā apritē vai pārstrādē,” izteicies “Latvijas Zaļā punkta” direktors Kaspars Zakulis.

Pierīgā pie “Rimi” veikaliem tekstila savākšanas busiņi piestās: 27.septembrī plkst. 16.00-18.00 TC “Šokolāde” Strēlnieku ielā 2, Siguldā; 11.oktobrī plkst. 16.00-18.00 TC “Apelsīns” Rīgas gatvē 5, Ādažos; 18.oktobrī plkst. 16.00–18.00 Skolas ielā 4e, Salaspilī; 25.oktobrī plkst. 16.00–18.00 Daugavas ielā 31, Mārupē.

Vienlaikus kampaņas organizatori aicina Latvijas iedzīvotājus jau šobrīd izmantot pašreizējo atkritumu apsaimniekotāju nodrošināto tekstila dalītās vākšanas sistēmu un sašķiroto apģērbu, apavus un mājas tekstilu nodot speciālajos tekstila šķirošanas konteineros, kas pieejami daudzviet Latvijā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.