Menu
 

Bukultos veiks meža kopšanas ciršanu

  • Autors:  LETA
Ilustrācija - "Rīgas meži" Ilustrācija - "Rīgas meži"

SIA "Rīgas meži" šī gada rudenī plāno sākt meža kopšanas ciršanu Bukultos, starp Jaunciema gatvi un Vadžu ielu, informēja uzņēmumā.

Darbu laikā plānota meža ainavas izkopšana un dažādošana, dažāda vecuma koku kopšana, konkurences mazināšana priedēm, mežaudzes retināšana, invazīvo koku un krūmu izzāģēšana, pameža kopšana u.tml.

Plānots, ka darbi notiks 75 hektāru platībā un noslēgsies 2024.gada pavasarī.

Meža kopšana notiks tikai teritorijās, kas iekļautas uzņēmuma "Meža apsaimniekošanas plānā" un to mērķis ir radīt meža apmeklētājiem tīkamu ainavu ar dažādiem tās elementiem, tostarp saglabāt gan neskartas vietas, kur patverties meža dzīvniekiem, gan īpaši izcelt reljefa formas, lai tās piesaistītu apmeklētāju skatienus un dažādotu meža vizuālo izskatu.

Kā skaidro uzņēmumā, priedēm, īpaši vecākām, ir nepieciešama gaisma ne tikai galotnes daļai, bet arī stumbriem. Meža kopšana un konkurences mazināšana priedēm svarīga arī bioloģiskās daudzveidības saglabāšanai un attīstībai, radot labvēlīgus apstākļus sūnu un ķērpju augšanai. 

Tie savukārt esot svarīga ekosistēma dažādiem kukaiņiem, piemēram, priežu sveķotājkoksngrauzim. Suga ir prasīga pret dzīves apstākļiem - apdzīvo tikai vecas priedes ar biezu mizu, kas vecākas par 150 gadiem un esot svarīgi, lai šie koki ir saules apspīdēti.

Šajā meža masīvā ir ap desmit skudru pūžņu. Ap tiem ir atzīmēta teritorija, kas darbu laikā netiks skarta.

SIA "Rīgas meži" ir 2008.gadā dibināts pašvaldības uzņēmums. Tas apsaimnieko 62 000 hektāru meža, 399 hektārus Rīgas parku un apstādījumus, kā arī atbild par kultūras un atpūtas parku Mežaparks. 2022.gadā uzņēmuma apgrozījums sasniedzis 21,35 miljonus eiro, bet peļņa sasniedza 2,14 miljonus eiro.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.