Menu
 

Ulbrokā notiks kustības "Bio cikls" atklāšanas pasākums

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - facebook.com/cleanliving.lv Foto - facebook.com/cleanliving.lv

Piektdien, 3.novembrī, Ropažu novada Ulbrokā paredzēts piedalīties kustības “Bio cikls” atklāšanas pasākums, kurā piedalīsies Ropažu novada pašvaldības vadība, Ulbrokas Mūzikas un mākslas skolas skolēni, “CleanLiving”, “CleanR” un citi kustības “Bio cikls” partneri.

Kā informēja Ropažu novada pašvaldībā, kustība “Bio cikls” simbolizē bio atkritumu atjaunojamību un iespēju tos izmantot kā resursu: “Bio atkritumu ceļa sākuma punkts ir mūsu katra virtuvē, tāpēc kustības centrālā aktivitāte būs bio atkritumu šķirošanas pilotprojekts ar mērķi noskaidrot, vai ērtāku bio atkritumu šķirošanas apstākļu nodrošināšana ietekmē savākto bio atkritumu saturu un apjomu. Tādējādi pilotprojekta ietvaros iedzīvotājiem tiks izdalīti bio degradējamie maisiņi, šiem atkritumiem piemērota atkritumu tvertne, kā arī pēc laika tiks veikta šķiroto bio atkritumu morfoloģija.”

Pilotprojekts ilgs līdz nākamā gada februārim, un tajā piedalās ap 5000 iedzīvotāju dažādos Latvijas reģionos, kā arī biroji un ēdinātāji no katra reģiona.

Kustības ietvaros plānoto aktivitāšu mērķis ir piesaistīt sabiedrības uzmanību bio atkritumu šķirošanai un tās ieguvumiem, kā arī iemācīt atkritumu šķirošanas pamatprincipus. Piemēram, dažādās Latvijas vietās notiek ielu mākslas performances mākslas skolu audzēkņu izpildījumā, ekspertu diskusijas par šķirošanas problēmjautājumiem un risinājumiem, šķirošanas meistarklases, izglītojošas un skaidrojošas aktivitātes u.c.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.