Menu
 

Mēneša laikā būvgružu un remonta lietu apmaiņas punktā Stopiņu pagastā iedzīvotāji nodevuši vairāk nekā 200 materiālu

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Būvgružu, būvniecības materiālu un remonta lietu apmaiņas punkta darbības pirmajā mēnesī iedzīvotāji nodevuši vairāk nekā 200 atkārtoti izmantojamu materiālu, no kuriem liela daļa jau nonākusi tālākā apritē, pauda atkritumu apsaimniekošanas uzņēmuma SIA "CleanR" valdes priekšsēdētājs Valerijs Stankevičs.

Mēneša laikā apmaiņas punktā nodoti televizori, matu taisnotāji, portatīvie datori, putekļu sūcēji, tapetes, otas, krāsas, lakas, flīzes, sienas pulksteņi, vāzes un citi remonta un dekora priekšmeti, kā arī elektrotehnika un mazā santehnika.

Stankevičs norāda, ka iedzīvotāju atsaucība pirmajā apmaiņas punkta darbības mēnesī bijusi liela. Tāpat viņš uzsvēra, ka apmaiņas punkts ļoti labi pilda savu funkciju, jo lielu daļu no tajā nodotajām lietām jau nodota atkārtotai izmantošanai.

Kompānijā norāda, ka punktā atstātās lietas var apskatīt interneta vietnē "lietovelreiz.lv".

4.oktobrī tika atklāts būvgružu, būvniecības materiālu un remonta lietu apmaiņas punkts, kas atrodas šķirošanas laukumā "Nomales", Stopiņu pagastā.

Apmaiņas punktā iedzīvotāji bez maksas var nodot, paņemt vai apmainīt atkārtotai lietošanai derīgus būvmateriālus, remonta lietas, interjera priekšmetus un strādājošu elektrotehniku. Tāpat tajā būs iespējams noteiktas kvalitātes būvgružus iemainīt pret grunti vai šķembām.

Visiem nododamajiem materiāliem jābūt bez defektiem, pilnā komplektācijā un gataviem tālākai izmantošanai.

Apmaiņas punktā netiek pieņemtas nenosakāmas vielas, šķidrumi un ķimikālijas, veselībai un dzīvībai bīstamas vielas, tukši krāsas, lakas vai eļļas iepakojumi, azbests.

Būvgružu, būvmateriālu un remonta lietu apmaiņas punkta izveidē un šķirošanas laukuma paplašināšanā investēti 55 000 eiro. No investīcijām 60% segti no Eiropas Savienības programmas, 30% ir nacionālais finansējums, savukārt 10% ir "CleanR" finansējums. Apmaiņas punkts tapis projektā "LIFE Waste to Resourses IP".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.