Menu
 

37% iedzīvotāju uzskata, ka par vides sakopšanu atbildīgs ir ikviens sabiedrības loceklis

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

37% Latvijas iedzīvotāju norāda, ka par apkārtējās vides sakopšanu ir atbildīgs ikviens sabiedrības loceklis, gandrīz tikpat daudz (32%) uzskata, ka par to atbildība jāuzņemas pašvaldībai, bet vēl 7% norāda, ka par vides sakopšanu ir atbildīga valsts. 23% norāda – par vides sakopšanu ir atbildīgi paši iedzīvotāji, liecina “Mežpils alus” un pētījumu centra “Norstat” veiktās aptaujas dati.

Salīdzinot ar pērnā gada aptaujas rezultātiem, būtiski samazinājies to iedzīvotāju skaits, kuri uzskata, ka atbildība par vides sakopšanu jāuzņemas pašvaldībām – pērn šādu atbildi sniedza 74% iedzīvotāju. Par 10% samazinājies arī to iedzīvotāju skaits, kuri uzskata, ka atbildība jāuzņemas valstij.

Taujāti, kādas vietas vai objektus būtu nepieciešams labiekārtot apkārtnē, kurā dzīvojat, vairāk nekā puse iedzīvotāju (61%) norādīja, ka vēlētos, lai tiktu sakārtoti apkārtējie parki un svēri, vēl 33% atzina, ka vēlētos vairāk sakārtotu sporta laukumu, bet 31% – peldvietas. 15% aptaujāto norādīja, ka viņu dzīvesvietas apkārtnē būtu nepieciešams labiekārtot estrādi. (Atbildot uz šo jautājumu, respondenti varēja izvēlēties vairākus atbilžu variantus.)

Nepieciešamību pēc sporta laukumu labiekārtošanas visbiežāk pauda Rīgas iedzīvotāji (39%). Galvaspilsētas iedzīvotāji aktīvāk izcēla arī nepieciešamību labiekārtot parkus un skvērus (74%), kamēr Latgales un Vidzemes iedzīvotāji (30%) norādīja, ka vēlētos, lai tiktu labiekārtotas estrādes. Nepieciešamību labiekārtot peldvietas biežāk pauda Latgales (46%) un Pierīgas (38%) iedzīvotāji.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.