Menu
 

Ķekavas vidusskola kļuvusi par makulatūras un papīra iepakojuma vākšanas kampaņas starpposma uzvarētāju

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Ķekavas vidusskolas skolēni ar savāktiem 7693 kilogramiem makulatūras ir kļuvuši par starpposma uzvarētājiem makulatūras un papīra iepakojuma vākšanas kampaņā “Tīrai Latvijai”.

Līdz pērnā gada beigām uzņēmuma “Zaļā josta” ikgadēji rīkotajā kampaņā “Tīrai Latvijai” tika savākti un nodoti tālākai pārstrādei 118 812 kilogrami makulatūras un 7356 kilogrami papīra iepakojuma, izglābjot 2222 kokus un ietaupot 534 654 litrus ūdens, kas būtu nepieciešami, lai ražotu jaunu papīru un papīra iepakojumu, pavēstīja “Zaļās jostas” vides izglītības vadītāja Aija Caune.

Līdz 2023. gada beigām konkursā piedalījās 235 izglītības iestādes, iesaistot 65 250 skolēnus, bērnudārza audzēkņus un izglītības iestāžu darbiniekus. Konkursa “Tīrai Latvijai” starpposma uzvarētāji saņems balvu 100 eiro apmērā no SIA “Līgatnes papīrs”.

Ķekavas vidusskola konkursā piedalījās arī pērn, savācot 11 575 kilogramus makulatūras un iegūstot godalgoto otro vietu, atgādina kampņas rīkotāji.

Kampaņa “Tīrai Latvijai” ilgs līdz 15. martam. Pirmsskolas, vispārējās, profesionālās un interešu izglītības iestādes arvien var pieteikties bateriju, papīra iepakojuma un makulatūras vākšanai interneta vietnē “www.tirailatvijai.lv”. Kampaņas rezultāti un uzvarētāji tiks paziņoti šā gada maijā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.