Menu
 

Salaspilī atklās Baltijā lielāko vides izglītības centru augu iepazīšanai

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - nbd.gov.lv Foto - nbd.gov.lv

Nacionālais botāniskais dārzs (NBD) pabeidzis 1460 kvadrātmetru plašā vides izglītības centra (VIC) "Botania" iekārtošanu, un apmeklētājiem tas durvis vērs 1.februārī. Savukārt 10.janvārī paredzēta centra svinīgā atklāšana, piedaloties vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrei Ingai Bērziņai un klimata un enerģētikas ministram Kasparam Melnim, informēja "Botania" kuratore Laura Līdaka.

Pasākuma dalībniekiem būs iespēja iepazīt savdabīgās arhitektūras ēkas divos stāvos izvietotās ekspozīcijas, interaktīvos stendus, virtuālās realitātes iekārtas un mācību klases, kurās iepazīt augu daudzveidību, to uzbūvi, kā arī vietu ekosistēmās.

Vides izglītības centra "Botania" ekspozīcija ir bagātīgi piepildīta ar vairāk nekā 100 stāstiem par augu pasauli dažādos zināšanu un pieredzes ieguves veidos: lasāmtekstos un klausāmpasakās, kustīgos stendos un interaktīvos eksponātos, lapu ķeršanas rotaļās un buramvārdos, spēlēs skārienjutīgos ekrānos un virtuālās realitātes pieredzēs, smaržās un skaņās, vēja pieskārienos un graudu čaboņā. Ekspozīcijas dizains un interjers veidots ar domu, lai parādītu, cik botānika un dabas zinātnes var būt interesantas un aizraujošas jebkurā vecumā un ar dažādu priekšzināšanu līmeni.

Līdz pirmo apmeklētāju uzņemšanai 1.februārī tiks intensīvi strādāts, lai apmācītu personālu un sagatavotu mācību nodarbību piedāvājumu skolotājiem un skolēnu grupām, norāda NBD.

Nacionālas nozīmes vides izglītības centra "Botania" būvniecība un iekārtošana ilga piecus gadus (2018.-2023.). Tā līdzfinansējumu nodrošināja Kohēzijas fonda Vides monitoringa, kontroles un izglītības projekts.

"No idejas līdz realizācijai pagājuši teju 10 gadi, piedaloties vairāk nekā 100 sadarbības partneriem un atbalstītājiem. Paldies visiem, kuri piedalījās šajā aizraujošajā ceļojumā, patiesi iedziļinoties projekta ieceres būtībā! Paldies visiem, kas sadzirdēja mūsu vēlmes, atbalstīja ar padomu un dalījās savā pieredzē! Kopīgā darbā ir radīta telpa, kur līdztekus īstenosies brīvā laika pavadīšanas, ārpusskolas izglītības, sadarbības un tīklošanās funkcijas," norādījis Nacionālā botāniskā dārza direktora pienākumu izpildītājs Artis Vītiņš.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.