Menu
 

Jūrmalas piekrastes ūdenī izskalotas sārtaļģes

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - VVD Foto - VVD

Aizvadītās nedēļas izskaņā Valsts vides dienests (VVD) aizdomās par ūdens piesārņojumu saņēma ziņu no Jūrmalas iedzīvotājas, kura uz piekrastes ūdens virsmas novēroja sarkanus pleķus. Saziņā ar pašvaldību tika noskaidrots, ka redzami netipiski sarkanas krāsas izskalojumi posmā no Dzintariem līdz Jaundubultiem.

VVD veiktie ūdens mērījumi neuzrādīja piesārņojuma klātbūtni. Konstatēts, ka sarkanās krāsas pigmentus noteiktos apstākļos var izdalīt krastā izskalotās sārtaļģes.

Kā norādījusi Latvijas Hidroekoloģijas institūta pētniece, visticamāk, šajā gadījumā sarkano krāsu radījusi viengadīgā pavedienaļģe Ceramium, kas plaši sastopama apaugumos. Saskalota piekrastē tā pūst un atmirstot izdala sarkanus pigmentus, tādējādi jūras malu iekrāsojot sarkanu. 

VVD izsaka pateicību ikvienam iedzīvotājam, kurš ziņo dienestam par vidē pamanītu piesārņojumu vai iespējamiem vides pārkāpumiem, un gadījumos, kad nepieciešama nekavējoša inspektora reaģēšana (smakas, ūdens piesārņojums, putekļi, nelegāla zveja, u.tml.), aicina sazināties zvanot uz vienoto vides pieteikumu reģistrācijas tālruni +371 26338800 katru dienu no plkst. 7.00-23.00. 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.