Menu
 

Jūrmalā iecerēts saglabāt bioloģiski daudzveidīgus un vērtīgus zālājus

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Jūrmalā iecerēts saglabāt bioloģiski daudzveidīgus un vērtīgus zālājus, liecina publikācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Jūrmalā stājušies spēkā jauni teritorijas kopšanas un uzturēšanas saistošie noteikumi. Tajos noteikti izņēmumi zālāja pļaušanas regularitātei, paredzot noteiktās teritorijās mazāk intensīvu pļaušanu ar mērķi saglabāt bioloģiski daudzveidīgus un vērtīgus zālājus, īpaši aizsargājamus biotopus un īpaši aizsargājamas sugu dzīvotnes pilsētvidē, uzlabojot bioloģisko daudzveidību pilsētā, skaidro pašvaldībā.

Piemēram, nekustamā īpašumā un tā piegulošā teritorijā, kas saskaņā ar Jūrmalas teritorijas plānojuma funkcionālo zonējumu atrodas dabas un apstādījumu teritorijā un tajā tiek uzturēts un kopts bioloģiski vērtīgs zālājs, īpaši aizsargājami biotopi saskaņā ar dabas datu pārvaldības sistēmā "Ozols" reģistrētajiem datiem, veicama vēlā pļaušana - pēc augu izziedēšanas un izbiršanas, tas ir, augustā, septembrī.

Tāpat ir mainīti soda naudas apmēri, piemēram, samazināts maksimālais iespējamais soda apmērs gan fiziskām, gan juridiskām personām. Jaunajā noteikumu redakcijā ir atšķirīgi soda apmēri par katru konkrēto iespējamo pārkāpumu.

Par zāliena nepļaušanu nekustamā īpašumā un tā piegulošajā teritorijā fiziskai personai piemēro naudas sodu no divām līdz astoņdesmit naudas soda vienībām, juridiskai personai - no 10 līdz 280 naudas soda vienībām. Iepriekš soda naudas apmērs fiziskām personām bija no 2 līdz 100 naudas soda vienībām, bet juridiskām personām - no 2 līdz 300 naudas soda vienībām.

Par piegulošās teritorijas nekopšanu fiziskai personai piemēro naudas sodu no divām līdz astoņdesmit naudas soda vienībām, juridiskai personai - no 10 līdz 280 naudas soda vienībām. Iepriekš fiziskām personām no 2 līdz 100 naudas soda vienībām, juridiskām personām no 2 līdz 300 naudas soda vienībām.

Par piegulošās teritorijas nesakopšanu pēc ziemas sezonas fiziskai personai piemēro naudas sodu no divām līdz 50 naudas soda vienībām, juridiskai personai - no 10 līdz 100 naudas soda vienībām. Iepriekš tika piemērots brīdinājums vai naudas sods fiziskām personām no 2 līdz 100 naudas soda vienībām, juridiskām personām no 2 līdz 300 naudas soda vienībām.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.