Menu
 

Zilā karoga saņemšanai izvirzītas 12 Latvijas peldvietas, arī Saulkrastu Centra peldvieta

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Šogad saņemti 15 Zilā karoga pieteikumi no Latvijas peldvietām un jahtu ostām. Zilā karoga Nacionālā žūrija kandidātu vērtēšanu noslēdza 6.februārī, un uz starptautisko žūriju no Latvijas šogad izvirzītas 12 peldvietas un viena jahtu osta. To vidū ir Saulkrastu Centra peldvieta, taču nav nevienas Jūrmalas peldvietas, liecina Vides izglītības fonda informācija.

Zilais karogs ir pasaulē populārākais un atzītākais tūrisma ekosertifikāts, kas Latvijā zināms gan iedzīvotāju, gan pašvaldību un vides institūciju vidū kā būtisks atbalsts ilgtspējīga tūrisma veicināšanā. Pieteikumi Zilā karoga saņemšanai tiek vērtēti gan nacionālā, gan starptautiskā līmenī.

Ievērojot izstrādātos kritērijus, standartus un prasības, Zilā karoga sertifikātu var iegūt peldvietas, jahtu ostas un tūrisma kuģu operatori. Peldvietām ir jāatbilst 33 kritērijiem, savukārt jahtu ostām – 38 kritērijiem.

Nacionālā peldvietu kvalitātes sertifikāta sistēma, kas nodrošina atbilstību 24 kritērijiem četrās kritēriju grupās (ūdens kvalitāte, vides informācija, vides pārvalde un apsaimniekošana, kā arī drošība un pakalpojumi) ir izveidota, sadarbojoties Zilā karoga Nacionālās žūrijas institūcijām, ar mērķi veicināt ilgtspējīgu piekrastes apsaimniekošanu, kā arī popularizēt pašvaldību paveikto peldvietu apsaimniekošanā un atvieglotu arī turpmāku darbu kvalifikācijai arī uz Zilā karoga godalgas iegūšanu.

Nacionālā peldvietu kvalitātes sertifikācijas iespējas šogad vēl nav noslēgušās – pašvaldības ar labiekārtotām un atbilstošām oficiālajām peldvietām var paspēt to iegūt, iesniedzot pieteikuma anketu līdz 15.aprīlim, norāda Vides izglītības fondā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.